MAGAZİN
okuma süresi: 2 dak.

200 filmden sonra ilk Oscar!

200 filmden sonra ilk Oscar!

Dünyaca ünlü Çinli aktör Jackie Chan, 56 yıllık oyunculuk geçmişinin ardından ilk kez Oscar ödülü aldı.

Yayın Tarihi: 16/11/16 17:04
okuma süresi: 2 dak.
200 filmden sonra ilk Oscar!
A- A A+

Dünyaca ünlü Çinli aktör Jackie Chan, 56 yıllık oyunculuk geçmişinin ardından ilk kez Oscar ödülü aldı.

200 filmin ardından, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin sekiz senedir her yıl kasım ayında düzenlediği Valilik Oscar Ödülleri'nde onursal Oscar'a layık görülen Chan çok mutlu olduğunu söyledi. ABD merkezli AP haber ajansına konuşan Chan, "23 yıl önce Slyvester Stallone'nin evinde Oscar ödülü görmüştüm. Ödülü öpüp kokladım ve o an ben de o ödülü almaya karar verdim. Film endüstrisinde geçirdiğim 56 yıl, 200'den fazla film, kırılan onlarca kemikten sonra nihayet ödülü aldım. Eskiden annem ve babamla Oscar törenini izlerdik. Babam hep, 'O kadar filmden sonra sen neden Oscar alamıyorsun' diye sorardı" dedi.

Onursal Oscar'a layık görülen Chan, "Çinli olmaktan gurur duyuyorum. Hayranlarıma teşekkür ediyorum. Film çekmeye, camlardan atlamaya, tekme ve yumruk atmaya, kemiklerimi kırmaya devam edeceğim" diye diye konuştu.

Ödülünü dün alan aktör, sahneye 1999 yılında çekilen ve "Bitirim İkili" filminde başrolü paylaştığı oyuncu Chris Tucker tarafından sahneye çağırıldı. Chan'in her yıl düzenlenen Oscar töreninde ödül alamamasının sebebi ise Akademi'nin, macera ve komedi filmleri ile dövüş sanatları filmlerini adaylığa koymaması olarak açıklandı. Chan'in ödül aldığı törende İngiliz film editörü Anne V. Coates, yönetmen Lynn Stalmaster ve belgeselci Frederick Wiseman da onursal ödüle layık görüldü. Dövüş sanatları ustası Chan, akrobasi eğitimi de almış, oyunculuk kariyerine ise yaklaşık beş yaşındayken başlamıştı. ABD'de yayımlanan Forbes dergisi Chan'in geçtiğimiz yıl 61 milyon dolar gelirle en çok kazanan oyuncular arasında yer aldığını açıklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.