MAGAZİN
okuma süresi: 2 dak.

Özgü Kaya:Oyunculukla tabularımı yıktım

Özgü Kaya: "Oyunculukla tabularımı yıktım"

Kanal D'nin sevilen dizisi "Adı Efsane"de Sibel adlı karakteri canlandıran Özgü Kaya, oyunculuk kariyerini ve hedeflerini anlattı. Konservatuvar öğrencisi olan Kaya, oyunculukla tabularının yıkıldığını itiraf etti.

Yayın Tarihi: 15/04/17 17:04
okuma süresi: 2 dak.
Özgü Kaya: "Oyunculukla tabularımı yıktım"
A- A A+
Kanal D'nin sevilen dizisi "Adı Efsane"de Sibel adlı karakteri canlandıran Özgü Kaya, oyunculuk kariyerini ve hedeflerini Hey Girl dergisine anlattı. Konservatuvar öğrencisi olan Kaya, oyunculukla tabularının yıkıldığını itiraf etti.

Oyunculuk kariyeriniz nasıl başladı?

Konservatuvarda başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü'nde okuyorum. Opera için ayrıca oyunculuk eğitimi de alıyorum. Ve bu eğitimi aldıkça oyunculuk adına daha çok şey öğrenmek istediğimi fark ettim. Oyunculuk dersleri kendimi keşfetmemi, içimdeki sır dünyasının kapılarını açmamı sağladı. Yıkamam dediğim tabularımı yıktım. Daha sonra ortak arkadaşlarımız vasıtasıyla oyuncu koçumla ve menajerimle tanıştık.

"Adı Efsane" dizisine nasıl katıldınız?

Menajerim vasıtasıyla projeye dahil oldum. Erdal Beşikçioğlu, Gökçe Bahadır, Rojda Demirer gibi isimlerle aynı dizide yer almak benim için heyecan verici.

Dizideki karakterinizden bahseder misiniz?

Sibel, hırslı bir karakter. Fiko ile sevgili ama bir yandan Hakan'a aşık. Hakan'a olan aşkı Sibel için öylece geçiştirilebilecek bir duygu değil. Yıllardır içinde bastırmaya çalıştığı bir duygu. Küçük bir yerde yetiştiği ve maddi sıkıntıları olduğu için artık bunlardan kurtulmayı hedefliyor. Dansçı olmak hayali.
Yeteneklerinin farkında ve bunları kullanmak istiyor. Bu yolda çok dik başlı ve asi olabiliyor.

Canlandırdığınız karakterle benzer yanlarınız var mı?

Benzer yanlarımız var aslında. Liseyi Uşak'ta Güzel Sanatlar Lisesi'nde okudum. Üniversitede İstanbul'da olmayı, sabahları gözlerimi bu şehirde açmayı istiyordum. Daha sonra ailemin de desteğiyle İstanbul'a yerleştim. Yeteneklerim doğrultusunda, onları geliştirmek adına çok uğraştım ve sonuçlarını alıyorum. Sibel'le bu konuda benzerlikler taşıyoruz.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.