MAGAZİN
okuma süresi: 2 dak.

Komedi efsanesi Jerry Lewis hayatını kaybetti

Komedi efsanesi Jerry Lewis hayatını kaybetti

Efsane komedyen ve film yıldızı Jerry Lewis 91 yaşında hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 20/08/17 21:00
okuma süresi: 2 dak.
Komedi efsanesi Jerry Lewis hayatını kaybetti
A- A A+

Amerikalı aktör, komedyen, şarkıcı, film yapımcısı, film yönetmeni ve senarist Jerry Lewis, 91 yaşında hayatını kaybetti.

JERRY LEWIS KİMDİR?

Komedyen, şarkıcı, film yapımcısı, film yönetmeni, senarist olan Amerikalı aktör Jerry Lewis 16 Mart 1926'da doğdu. Lewis, film, televizyon, sahne ve radyoda yaptığı espirilerle tanınıyordu.



Dean Martin ve Jerry Lewis, popüler komedi ikilisi olarak ortak oldular. Lewis, bu başarının ardından sinema filmlerinde, gece kulüplerinde, televizyon programlarında, konserlerde, albüm kayıtlarında ve müzikallerde solo yıldızı oldu.



Lewis, Amerikan Komedi Ödülleri, Los Angeles Film Eleştirmenleri Derneği, Venedik Film Festivali, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nden aldığı ömür boyu başarılarından dolayı birçok ödül aldı ve Hollywood'un ünlü Walk of Fame'sinde iki yıldızla onurlandırıldı.





OYNADIĞI FİLMLERDEN BAZILARI

1963 - Aşk Hocası

1961 - Kızların Sevgilisi

1960 - Garsonun Marifetleri

1958 - Dört Bebekli Gelin

1950 - İki Kafadar Orduda

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.