Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
23 Kasım 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
Sondakika Rumlar AİHM'e götürülüyor Soyer:Hedef yazda referanduma gitmek Hapisanede isyan Hillary teklifi kabul etti Özgür ve Miroğlu kabirleri başında anıldı Mağusa'da bankanın camlarını kırdılar Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARÞÝV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
TMK öğretmen ve öğrencilerinden protesto
 
Mahkumlar kavgada, gardiyanlar grevde
 
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor
 
Hedef yazda referandum
 
Avcı Katar'a gitti
 
Harika Seks İçin Basit Yöntemler
 
Lefkeliler Korineum'daydı
 
BKP Özgür'ü andı
 
Obama'dan iddalı ekonomik paket
 
Melek geliyor! Hazır mısınız?
 
Kraliçe adayından skandal iddilar!
 
CTP Lapta ocak kongresi gerçekleşti
 
Ülke iyi yönetilmiyor
 
Artık dövizde yeni bir denge var
 

 YORUMLANANLAR
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez [2]
 
Hedef yazda referandum [1]
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor [2]
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz [1]
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt [1]
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [4]
 
Talat'la aramızda sorun yok [1]
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. [5]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [5]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [7]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [9]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Gençlerin duyarlılığı...
Hasan HASTÜRER
Dünya batsa da Baykal'ın umurunda mı!
Ozan CEYHUN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   6 Ekim 2008, Pazartesi Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Dünya batsa da Baykal'ın umurunda mı!

Bugün sizinle Kıbrıs dışı ama aslında Kıbrıs'ın da ders alması gereken bir vahim durumdan bahsetmek istiyorum. ABD'de yaşanmakta olan kriz tüm dünya ekonomilerini sarsmış durumda. Avusturya'da aşırı sağ adım, adım iktidara ilerliyor. Almanya'da sosyal demokrasi sürekli erirken, 2009 yılının Eylül ayında yapılacak olan federal seçim de Türkiye yandaşı olmayan bir iktidarın gelme ihtimali yükseliyor. Türkiye'de terör acımasız bir şekilde ve haince can almaya devam ediyor. PKK'nın her katliamı beraberinde en son Ege Bölgesi'nde yaşanmış olduğu gibi Türkiye insanının arasına nifak tohumları sokuyor ve basit kışkırtmalar insan canına mal olabiliyor. AB ve Türkiye arasındaki ilişki hiç de öyle sanıldığı kadar iyi gitmiyor. 1 Ekim 2008 günü Güney Kıbrıs'ta Rum askerlerin cunta teşebbüsünde bulunduğu iddialarını bizzat Rum Medyası duyurmakta. Türkiye'nin çevresinde kan gövdeyi götürüyor. Kafkasya, Irak, Filistin ve diğer kriz bölgelerinde durum ortada.

Türkiye'nin Başbakanı terör nedeniyle yurt dışı gezisini yarıda kesip ülkeye dönerken Cumhurbaşkanı yurt dışına çıkacakken aynı nedenle gezisini iptal ediyor. Durum çok vahim. Hem Türkiye hem de KKTC için çok dikkatli olunması gereken bir dönem yaşanmakta.

İşte böylesine bir dönemde ne yapıyor bizim CHP'nin tepesine kurulmuş sözde sosyal demokrat parti öncüleri?  Kafa yormaktalar? Acaba biz Şişli Belediyesi'ni nasıl ele geçiririz diye? Başka sorunları yok!

Şişli de acaba aşırı sağcı bir belediye başkanı mı var? Yoksa Şişli de AK Parti mi belediyeyi elinde tutuyor? MHP, DYP ya da ANAP'lılar mı Şişli'de belediyedeler? Hayır Şişli'de son seçimlerde bizzat CHP Genel Başkanı 'haşmetli' Deniz Baykal tarafından önerilmiş ve seçmenlerin yüzde yetmiş desteğini almış bir Belediye Başkanı var! Şişli Belediye Meclisi çoğunluğunu henüz CHP üyesi olan üyeler oluşturmakta!

Şişli'de halk CHP''nin 'Kuzey Kore lideri tarzı başkanının' bir dediğini iki etmeyen Çankaya gibi belediyelerin bulunduğu yerlerin tersine belediye başkanlarından çok memnun! Belki de yüzde oranı ile halkın en memnun olduğu bir belediye başkanı sözünü ettiğimiz! Feriköy'ünden Nişantaşı'na kadar herkes memnun belediye hizmetlerinden. Türk'ü, Kürt’ü, Ermeni'si ve daha nicesi tüm Şişli'ler ister Sünni isterse Alevi hepsi kendilerine sunulan 'eşit hizmetten' memnunlar. Önümüzdeki dönemde de yerel seçim var! Yani sadece ve sadece belediye hizmetleri ile ilgili bir karar verilecek. Mustafa Sarıgül'ün seçimi gerekirse CHP'nin tüm çabalarına rağmen kazanacağı kesin.  Hrant Dink'in katledilmesinin ardından bile bir sosyal demokrat lidere yaraşır tavrı gösteremeyen Baykal, Sarıgül tarafından organize edilen cenaze törenine gelmeyerek aslında sosyal demokrasi ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını kanıtlamış bir parti başkanı olarak şimdi de yatıp, kalkıp Şişli'de sosyal demokrat bir belediyeyi nasıl yok ederim diye kafa yormakta! Oysa şu anda dünya da ve Türkiye'de ve de Kıbrıs'ta kafa yorulması gereken onca olay varken Şişli Belediyesi'ne takmak mı Türkiye'yi sevmek? Şişli'de daha önce bir sinema filminde Deniz Gezmiş'i oynayamayan bir oyuncu şimdi aday rolüne ısındırılıyormuş. Türkiye'nin ve demokrasinin diğer büyük sorunlarının yanında bir de Baykal Sorunu var galiba!

İnşallah Kıbrıs'a sıçramaz!
 

 

   193 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   LAÜ, Almanya'da tanıtılıyor
  17 Kasım 2008, Pazartesi   Cem´e helal olsun! Başkan'a 'Guten Tag!'
  16 Kasım 2008, Pazar   Türk-Alman Sağlık Vakfı ve Yaşar Bilgin'e teşekkürler
  14 Kasım 2008, Cuma   Brüksel'de başarılı tanıtım: 400 yıllık miras
  11 Kasım 2008, Salı   Gazete ve kitap okunmayan bir toplumda yazmak
  10 Kasım 2008, Pazartesi   AB Mutfağı'nı tanımadan izolasyon kırılmaz
  07 Kasım 2008, Cuma   CHP Kıbrıs'ı keşfetti
  04 Kasım 2008, Salı   Hiç askerlik yapmamış bir baskan
  03 Kasım 2008, Pazartesi   Devekuşları gibi davranmaktansa utanmaz adamlara karşı tavır almak
  01 Kasım 2008, Cumartesi   Bir trafik kazası ve boşuna beklediğim insanlık


 
  Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayýnlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kýbrýs Postasý
Anadolu Ajansý Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrý bir sayfada açýlýr. Kýbrýs Postasý harici linklerin sorumluluðunu almaz.