Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
23 Kasım 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
Sondakika Rumlar AİHM'e götürülüyor Soyer:Hedef yazda referanduma gitmek Hapisanede isyan Hillary teklifi kabul etti Özgür ve Miroğlu kabirleri başında anıldı Mağusa'da bankanın camlarını kırdılar Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARÞÝV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
TMK öğretmen ve öğrencilerinden protesto
 
Mahkumlar kavgada, gardiyanlar grevde
 
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor
 
Hedef yazda referandum
 
Avcı Katar'a gitti
 
Harika Seks İçin Basit Yöntemler
 
BKP Özgür'ü andı
 
Melek geliyor! Hazır mısınız?
 
Obama'dan iddalı ekonomik paket
 
Kraliçe adayından skandal iddilar!
 
Lefkeliler Korineum'daydı
 
CTP Lapta ocak kongresi gerçekleşti
 
Ülke iyi yönetilmiyor
 
Artık dövizde yeni bir denge var
 

 YORUMLANANLAR
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez [2]
 
Hedef yazda referandum [1]
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor [2]
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz [1]
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt [1]
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [4]
 
Talat'la aramızda sorun yok [1]
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. [5]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [5]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [7]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [9]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Gençlerin duyarlılığı...
Hasan HASTÜRER
Sorry, dost acı söyler: 'Frankfurt Kitap Fuarı ve Kuzey Kıbrıs!'
Ozan CEYHUN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   8 Ekim 2008, Çarşamba Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

Sorry, dost acı söyler: 'Frankfurt Kitap Fuarı ve Kuzey Kıbrıs!'

14 ve 20 Ekim 2008 günleri arasında Frankfurt'ta Türkiye açısından muhteşem bir dönem yaşanacak. Türkiye, Frankfurt Kitap Fuarı'nın bu yılki ülkesi olarak 'olumsuz imajını' düzeltme olanağı yakalayacak. Hatta yakaladı bile. Haftalardır Frankfurt'ta birbirinden güzel ve başarılı etkinlikler gerçekleşiyor. Her alanda toplantılar yapılıyor. Frankfurt ve çevresinde tek konu 'Türkiye'. Gazeteler ve televizyonlarda Türk konuklar, röportajlar ve özel programlar var. Türk Edebiyatı kendini çok iyi pazarlama olanağı yakaladı. Politik konular da aynı şekilde ilk defa bu derece 'tek yanlı' değil, bizzat bizim katılımımızla ele alınıyor. Örneğin bu Pazartesi akşamı (siz okurlar için dün akşam) 'Türkiye'de Hıristiyanlar' konulu bir panelde ben de tartışacağım. 10 Ekim Cuma akşamı ise Friedrich-Ebert-Vakfı'nın 'Karikatürün Türkiye Politikası'ndaki Rolü' konulu toplantıda konuşmacı olmak bana keyif verecek. Türkiye'nin bu alandan sorumlu tüm kurumları Frankfurt Kitap Fuarı için seferber olmuş durumdalar. Orhan Pamuk ve Almanya Dış İşleri Bakanı Steinmeier yapacaklar açılışı. Almanya Cumhurbaşkanı Köhler ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Gül orada olacaklar.

Şimdi gelelim 'dost acı söyler' konumuza. Kuzey Kıbrıs'ta katılıyor bu fuara. Ama dürüstçe söylememe izin verilirse varlığı ile yokluğu pek belli olmayacak. Yetkili bakanlıktan arkadaşlar orada olacaklar. Bir KKTC standı var. Ancak hepsi bu kadar. Aralarında Nazım Beratlı dostumun olduğu birkaç yazar da orada olacak. Hemen belirteyim Türkiye Yılı olarak değerlendirilmesi gereken bir kitap fuarına katılmak sadece orada bir stant kurup iki üç gün birkaç değerli yazarın birkaç saatliğine stantta oturup 'sinek avlaması' demek olmamalı. Bir Mehmet Yaşin Kıbrıslı bir sanatçı olarak eğer eserleri ile Rum Kesimi standında olacaksa, Sevgül Uludağ'ın kitapları ve kendisi Kuzey Kıbrıs pavyonunda yoksa Neşe Yaşin gene 'yoksa' ve daha başka olması gerekenler böylesine bir kitap fuarında Kuzey Kıbrıslı sanatçılar olarak en azından verilmesi gereken bir kokteylde de hazır bulunamayacaklarsa üzgünüm ama bu işte bir terslik var!

Duyduğuma göre Kuzey Kıbrıslı sanatçıların KKTC dışında basılan kitapları 'izolasyona' takılmış! Bu 'süper görüşü' savunanlara belirtmek lazım kitap fuarı Almanya'da oluyor ve katılanlar Türkçe bilmiyorlar büyük bir çoğunluk olarak. Almanca ve İngilizce kitaplar da en iyi şekilde bu dillerin ana dil olduğu ülkelerde basılmakta. Ayrıca Türkiye'de basılan kitapların 'albenisi' Kuzey Kıbrıs'ta basılanlardan daha fazla! Türkiye bu konuda örnek olabilirdi. Hiç bu tarz kuralları yok. Hatta son romanı 'Masumiyet Müzesi'ni' okuyan ben bile Orhan Pamuk'çu değilim Türkiye'de birçok kesimin olduğu gibi. Ama bunun ne önemi var. Sevelim, sevmeyelim yazarlarımız, sanatçılarımız bizim. Elbette onlarla ülkenin değerinin artmasını sağlamak gerekiyor. Örneğin bir Başaran Düzgün son kitabını niye Frankfurt'ta Avrupalı yayıncılara pazarlayamasın? Onunla mükemmel bir toplantı organize edilebilinirdi. Tüm dünya Kıbrıs'ı konuşurken tam zamanıydı. Dostum Nazım Beratlı ile iki saatlik bir stant programı var. Seçilen gün halka açık bir gün değil ve saat onu tanıyıp da dinlemek isteyenler için imkansız. Çalışma saati. Kişisel olarak dostum Nazım Beratli ile Frankfurt'ta, Mainz'de ve Darmstadt'ta üç okuma akşamı yapacağız. Ama aslında tüm bunları Lefkoşa'da birilerinin organize etmesi gerekmiyor mu? Gelen yazarlarla güzel bir iki tanıtım toplantısı ve iki kokteyl aynı zamanda Kuzey Kıbrıs tanıtımıdır. Nazım Beratlı ile biz bunu yapacağız. Hatta üniversitelerin de reklamını yapacağız okumalara gelecek olan insanlara.

Üzülüyorum bu yıl Frankfurt Kitap Fuarı mükemmel bir platform olabilirdi. Sadece katılınması da iyi diyeceksiniz. Ben artık Kuzey Kıbrıs'ta bununla yetinilmesinden yana değilim. İstenirse her şey çok daha güzel ve iyi olabilir ve Frankfurt'ta olduğu gibi mükemmel bir fırsat kaçırılmayabilinir.
 

   217 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  19 Kasım 2008, Çarşamba   LAÜ, Almanya'da tanıtılıyor
  17 Kasım 2008, Pazartesi   Cem´e helal olsun! Başkan'a 'Guten Tag!'
  16 Kasım 2008, Pazar   Türk-Alman Sağlık Vakfı ve Yaşar Bilgin'e teşekkürler
  14 Kasım 2008, Cuma   Brüksel'de başarılı tanıtım: 400 yıllık miras
  11 Kasım 2008, Salı   Gazete ve kitap okunmayan bir toplumda yazmak
  10 Kasım 2008, Pazartesi   AB Mutfağı'nı tanımadan izolasyon kırılmaz
  07 Kasım 2008, Cuma   CHP Kıbrıs'ı keşfetti
  04 Kasım 2008, Salı   Hiç askerlik yapmamış bir baskan
  03 Kasım 2008, Pazartesi   Devekuşları gibi davranmaktansa utanmaz adamlara karşı tavır almak
  01 Kasım 2008, Cumartesi   Bir trafik kazası ve boşuna beklediğim insanlık


 
  Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayýnlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kýbrýs Postasý
Anadolu Ajansý Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrý bir sayfada açýlýr. Kýbrýs Postasý harici linklerin sorumluluðunu almaz.