Sondakika Last Digital - 444 0 100 - Yenikent, Lefkoşa Kıbrıs Postası, FACEBOOK`ta - Gurubumuza siz de katilin !!! Özge Taşker - Healthy Life - Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi - 22 92 286 - Marmara Bölgesi, Lefkoşa Alo Vitae - Vitae Veteriner Kliniği ücretsiz danışma hattı: 22 40 953 - Yenikent - Lefkoşa
kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
23 Kasım 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
Sondakika Rumlar AİHM'e götürülüyor Soyer:Hedef yazda referanduma gitmek Hapisanede isyan Hillary teklifi kabul etti Özgür ve Miroğlu kabirleri başında anıldı Mağusa'da bankanın camlarını kırdılar Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. Korineum'da Golf keyfi başkadır

  ARÞÝV
   

 RÖPORTAJ
ERALP ADANIR MEHMET EŞREF VAİZ'LA KONUŞTU
Kum Saati başlıklı röpartajlarıyla Eralp Adanır artık Kıbrıs Postası'nda. Eralp Adanır'ın ilk röportajı Kıbrıs Türk.K...

 ÇOK OKUNANLAR
TMK öğretmen ve öğrencilerinden protesto
 
Mahkumlar kavgada, gardiyanlar grevde
 
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor
 
Hedef yazda referandum
 
Avcı Katar'a gitti
 
Harika Seks İçin Basit Yöntemler
 
Lefkeliler Korineum'daydı
 
BKP Özgür'ü andı
 
Obama'dan iddalı ekonomik paket
 
Melek geliyor! Hazır mısınız?
 
Kraliçe adayından skandal iddilar!
 
CTP Lapta ocak kongresi gerçekleşti
 
Ülke iyi yönetilmiyor
 
Artık dövizde yeni bir denge var
 

 YORUMLANANLAR
Kıbrıs sorunu dayatma ile çözülmez [2]
 
Hedef yazda referandum [1]
 
Rumlar AİHM'e götürülüyor [2]
 
Egemenlikten feragat etmeyeceğiz [1]
 
Stefanu'dan Talat'a yanıt [1]
 
Hristofias'tan Türkiye'ye şartlar [4]
 
Talat'la aramızda sorun yok [1]
 
Şeyh Nazım'ın gölgesi ÖRP'de!.. [5]
 
“Eroğlu UBP’ye Zarar Verdi” [5]
 
Eroğlu torun bakmaktan vazgeçip neden aday oldu? [7]
 
Havan'a karartma uygulandı [1]
 
"İhale iptal edilmeli” [2]
 
Bizim Parti ÖRP'ye katıldı [9]
 
Kıbrıs Girit gibi elden gidiyor [2]
 
Hitler'in müthiş sırrı! [2]
 

KKTC ve Federasyon
Rauf R. DENKTAŞ
Yunan Entrikası başladı
Prof.Dr.Ata ATUN
Keşke romantizmle olsa
Mete TÜMERKAN
İzin cenneti
Erdinç GÜNDÜZ
Gençlerin duyarlılığı...
Hasan HASTÜRER
Bugün 1 Mayıs
Emine SÜTÇÜ

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   2 Mayıs 2008, Cuma Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

İşçinin emekçinin bayramı.

“Emek” kelimesinin ne kadar önemli olduğunu herkesten çok emekçiler bilir

Oysa, yıllardır 1 Mayıs denince akla hemen sendikalar geliyor, değil mi?

Emekçilerden çok sendika yöneticileri meydanlarda.

Ama hangi sendikalardan bahsediyoruz  ve hangi sendikaların esasta hangi emeğe hizmet ettiklerinden?

Eskiden işçilerimiz emekçilerimiz sokaklarda hak arıyordu ne acıdır ki bugün ayakta durmak için direnen işveren konumundaki sanayicilerimiz eyleme başladı.

İşçinin ve emekçinin birlikte kol kola girmesi gereken, ekonomik açıdan zor bir durum içerisindeyiz.

Emek-sermaye çelişkisinden, emek değer kuramına doğru yol alıyoruz.

O, toprakta emeği olan, toprağı en iyi şekilde işleyen, üreten, üretime yüreğini koyan insanların; ülkelerine, kenetlenerek bağlanmış vatanseverlerin, oluşturduğu kitlenin temsilcileriymiş gibi hareket edenleredir biraz da sözüm. 

Hani esasta kurdukları sendikalarda ya da  birliklerde emekçinin haklarını savunma adına değil, daha çok başka amaçlara hizmet eden anlayışla hareket eden nice sözde emekten yana olanlara.

Her gün görüyoruz ve yaşıyoruz, “emek ya da emekçiye değil” Kıbrıs sorunuyla, içimizde siyaseti karıştırmakla, bölgede istikrarsızlığı sağlamak adına bizleri bölme gayretinde olanlara hizmet eden nice gruplar türedi.

Bu gruplar maalesef gerçekten emeğin hakkını verenlere hizmet etmiyor.

Ve bugünü, gerçekten emekçilerin kutlaması gerekirken (!) amacından saptırılmış şekilde birileri tarafından farklı organizasyonlarla kutlanıyor.

Oysa özellikle de bugün, ülkemize uygulanan onca ambargolara ve izolasyonlardan, zarar gören, işverenler ve  çalışanlar hatta sendikalar hep birlikte, birbirleriyle kol kola girerek birbirlerine sarılarak dünyaya haklarımızı haykırmaları gerekiyordu.

Devletin yöneticilerinin de üreticilerine ve çalışanlarına sarılarak bu günü kutlaması gerekirken, bir grup ve bazı sendikalar, neredeyse günü amacından da saptırarak  “BİRLEŞİK KIBRIS” mitingine, ya da pek de rağbet görmeseler de “Kıbrıslılık” mitingine dönüştürmeye çalışmaları bu güne yapılan en büyük haksızlık değil mi?

Emekçiler, umarım bundan sonraki 1 Mayıslara sahip çıkar ve 1 Mayıs’ı, işçilerin aileleriyle bayram yapma günü olarak kutlamaya başlarlar.

Hatta işverenler, bundan böyle, 1 Mayıs’ı işçilerine prim verip ödüllendirme günü olarak kutlayabilir.

Ve elbette, 1 Mayıs emekçinin, daha insanca yaşamını sağlayacak, haklarını koruyan yasaların hayata geçirilmesinin seslendirileceği günler olmalıydı bugüne kadar!

Oysa zaman zaman, 1 Mayıs emekçinin emeğini sömürenlerin, onların oluşturduğu kurum ve kuruluşları yönetenlerin çıkarları uğruna keyfi uygulamaların yapıldığı günler olarak akılda kaldı. 

İşçisine, emeğine, toprağına, sanayisine, tarımcısına, inşaatçısına, çalışanlarıyle birlikte kurumlarına, kısacası vatanına sahip çıkan, o, özüne bağlı insanlardan oluşan bütün kurumlar veya sendikalar, acaba 1 Mayısın neresindeler?

Hatta bugünü “Evrensel dayanışma günü” adı altında genelde siyasi emeller uğruna farklılaştırılmış bir şekilde kutlamaktan başka ne yapıyorlar?

“Söylem dönemlerinden, eylem dönemlerine geçilmiştir” diyenler bile var. Olası provokasyonlara emekçiler artık rağbet etmiyor deniyor ve emekçinin sesini kısıp kendi seslerini, emekten yana değil de ilgisiz alakasız işlerle meşgul olmaktan yana kullanıyorlar.

1 Mayıs endişe günü olmaktan çıkmış diyorlar .

Doğru olabilir. Cünkü artık her günümüz “endişe” de ondan. 

Daha fazla geç olmadan devlet, işveren, sendikalar ve emekçi, kol kola girmeli ve bu zor şartlar altında uzlaşıyla tüm sorunlara çözüm bulmalı, birbirlerini desteklemeli.
Bu ülkede üretime yüreğini koyan insanların; KKTC’ne uygulanan ambargolar karşısında direnen ve hala işveren konumunda olmayı başaran işverenlerimizin de ve onların yanında çalışan tüm emekçilerin 1 Mayıs bayramını kutlarım.

   737 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  22 Kasım 2008, Cumartesi   Unutulmaması gereken süreç
  19 Kasım 2008, Çarşamba   Sil baştan dönemi
  16 Kasım 2008, Pazar   Zamanı verimli kılmak
  14 Kasım 2008, Cuma   KKTC aşkı
  13 Kasım 2008, Perşembe   Çeyrek asıra 2 gün kala
  09 Kasım 2008, Pazar   Derinden fırlayarak yaşayın
  08 Kasım 2008, Cumartesi   Sağlık için denetim
  06 Kasım 2008, Perşembe   Bu bir haysiyet mücadelesidir
  01 Kasım 2008, Cumartesi   Yaşamın yankısı
  31 Ekim 2008, Cuma   İnsan neden yazar?


 
  Reklam  |  Künye  |  Ýletiþim  |  Sýk Kullanýlanlara Ekle  |  Açýlýþ Sayfasý Yap
© 2000 - 2008 KIBRIS POSTASI - Version 2.1 | ¤° o O
Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayýnlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kýbrýs Postasý
Anadolu Ajansý Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrý bir sayfada açýlýr. Kýbrýs Postasý harici linklerin sorumluluðunu almaz.