SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Motor sporları güvenli alanlarda yapılmalı ve önemsenmelidir"

Savaşan: "Motor sporları güvenli alanlarda yapılmalı ve önemsenmelidir"

KKTC Alpet Drift Şampiyonasının Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde yapılan 4'üncü yarışı, Shark Drift, Celal Bozbeyli'nin galibiyetiyle tamamlandı. Kıbrıs'ın güney kesimden de yarışmaya katılan 4 araç ile birlikte rekor bir katılım sağlanarak toplamda 28 araç kıyasıya mücadele verdi.

Yayın Tarihi: 27/10/13 18:15
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Motor sporları güvenli alanlarda yapılmalı ve önemsenmelidir"
A- A A+

90'lı yılların başında Japonya'nın dağlık ve virajlı yollarından hızla inmeye çalışan kişiler tarafından keşfedilen Drift'in günümüzde en popüler sportif faaliyetlerden biri haline geldiğini anlatan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Yakın Doğu Üniversitesi'nin bu gibi yarışlardaki ev sahipliğinin, hızın trafiğe kapalı ve güvenli alanlarda yapılması gerektiğine dikkat çekmek ve aynı zamanda da başta gençler ile toplumun hız konusunda bilinçlenmesine katkı sağlamayı amaçladığını söyledi.

Dr. Suat Günsel de Drift yarışını izledi…

Otomobil sporlarına gerek yönetici gerekse de yarışçı olarak uzun yıllar emek veren Ahmet Savaşan, YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat İ. Günsel'in Drift yarışını izlemeye gelmesinin de gençlere güvenli ve trafiğe kapalı alanlarda hız yapılması konusunda önemli ve samimi bir mesaj verdiğini söyledi.

Çok çekişmeli ve heyecanlı sahnelerin yaşandığı final yarışında Kerim Beşok'u mağlup eden Celal Bozbeyli, bu sezon ikinci galibiyetini kazandı.

Üçüncülük yarışında yine kıyasıya mücadele veren Ali Özkan Çavuşoğlu ve Ulus Candanal ikilisinden galip ayrılan isim Ali Özkan Çavuşoğlu oldu ve bu sezon gösterdiği yüksek performansı sürdürdü. Yarışmanın 3 Kişilik Hakem Kurulu İrfan Topcu, Kani Avkıran ve Nicholas Patak'tan oluşurken, yarışmanın direktörlüğünü Mehmet Karzaoğlu üstlendi.

Yarışmada Dereceye girenlere ise ödüller Başkan Zeki Topcu tarafından takdim edildi.

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulubu'nun organize ettiği KKTC Alpet Drift Şampiyonası bir sonraki ayağı Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve Şampiyona sonlanmış olacak..

Shark Drift'te ilk sekize girmeyi başaran sporcular şu şekilde sıralandırlar...

1. Celal Bozbeyli

2. Kerim Beşok

3. Ali Özkan Çavuşoğlu

4. Ulus Candanal

5. Dimitris

6. Ersin Kofalı

7. Edim Macila

8. Enver Haskasap

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.