SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Çocuklar Satranç Ligi'nde heyecan dorukta idi

Çocuklar Satranç Ligi'nde heyecan dorukta idi

Satranç Federasyonu'nun ilk kez bu yıl düzenlediği ve 23 takımın yarıştığı Çocuklar Satranç Ligi'nde şampiyonluğu Lefkoşa Satranç Derneği 1 takımı elde ederken; Mağusa Türk Gücü ikinci ve Mağusa Gençlik Merkezi Altın Piyon üçüncü oldular

Yayın Tarihi: 14/04/14 08:30
okuma süresi: 2 dak.
Çocuklar Satranç Ligi'nde heyecan dorukta idi
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF), tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen iki günlük Çocuklar Satranç Ligi dün oynanan 4 turun ardından tamamlandı. Şampiyon Lefkoşa Satranç Derneği (LSD) 1 takımı oldu.

KKTC TMT Mücahitler Derneği'nin Kırıkkale Lokali'nde düzenlenen Çocuklar Satranç Ligi'nde 23 takım mücadele etti. Lige 6 takım ile katılan LSD'nin Mustafa Sakallı; Alizıza Görgün; Mert Atai ve Asrın Ataben'den oluşan LSD 1 takımı, oynadığı yedi karşılaşmanın yedisini de kazanarak şampiyonluk kupasını müzesine götürdü.

Şampiyonaya iki takım ile katılan Mağusa Türk Gücü (MTG) Berke Demir; Nehir Cantaş; Mehmet Coşkun; Çağrı Kaçmaz ve Ali Karakuş'tan oluşan takımı ikincilik kupasının sahibi oldu.

Çocuklar Satranç Ligi'ne yine iki takım ile katılan Mağusa Gençlik Merkezi'nin (MAGEM) Karel Kaymak; Levent Süleymanoğulları; Hulusi Özyahyalar; Kubilay İmren; Ufuk Tarman ve Emre Gülşen'den oluşan MAGEM Altın Piyon takımı üçüncülüğü elde etti.

Sayı Krallıkları

Takımların dört masa üzerinden mücadele ettikleri Çocuklar Satranç Ligi'nde masalarında en başarılı olan sporcuları belirleme bir hayli zor oldu. Birçok eşitlik bozma yönteminden sonra, takımının başarısına göre yapılan değerlendirmede 1'inci Masa'da Mustafa Sakallı (LSD 1); 2'nci Masa'da Ali Zıza Görgün (LSD 1); 3'üncü Masa'da Bora Çil (Doğa İlkokulu) ve 4'üncü Masa'da Asrın Ataben (LSD 1) sayı kralı oldular.

Ödül Töreni

Çocuklar Satranç Ligi'nde başarılı olan takımlara kupaları ve sporculara madalyaları, yarışmaların tamamlanmasının ardından düzenlenen törenle verildi.

Başarı ödüllerini KKSF Başkanı Halil Göymen ve Asbaşkan Halil Şentuğ tarafından verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.