SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Eliz başarılara doymuyor

Eliz başarılara doymuyor

Eliz Avrupa'nin en iyi turnuvalarından olan "XX1 TAÇA Internacional Maia Jovem 2014" de, en yüksek seviye "Grade 1" de 14 yaş tekler kategorisinde final oynama başarısını gösterdi

Yayın Tarihi: 15/04/14 08:15
okuma süresi: 3 dak.
Eliz başarılara doymuyor
A- A A+

Ülkemizin başarılı tenisçisi, Eliz Maloney-Yorgancı'dan bir büyük başarı daha. Geçtiğimiz hafta sonu İngiltere'nin başkenti Londra'da Uluslararası Aegon Nike Junior turnuvasında 16 yaş grubunda final oynayan Eliz, bu kez de Uluslararası Tenis Federasyonu'nun organize ettiği Avrupa'nin en iyi turnuvalarından olan "XX1 TAÇA Internacional Maia Jovem 2014" de, en yüksek seviye "Grade 1" de 14 yaş tekler kategorisinde final oynama başarısını gösterdi.

5 – 13 Nisan 2014 tarihleri arasında Portekiz'in Maia şehrinde düzenlenen ve İspanya, Rusya, Fransa dahil 17 değişik teniste başarılı ülkenin yüze yakın teniscisinin katıldığı turnuvada Eliz, final oynayarak büyük bir başarı elde etti.

İlk maçını Portekiz'li rakibi Ines Maia ile yapan Eliz karşılaşmadan 6-1 ve 6-0'lık setlerle 2-0 galip olarak ayrıldı. İkinci turda Eliz, İspanyol rakibi Cristina Moll Alles'i 6-2 ve 6-4 setlerle rahat bir şekilde yenerek üçüncü tura yükseldi. Üçüncü turda turnuvanın iyi oyuncularından Hollanda'lı rakip Judith Van Kessel ile karşılaşan Eliz, maçı 7-5 ve 6-1'lik setlerle 2-0 aldı. Çeyrek finalde yine bir İspanyol, Marta Del Pino Maturano ile karşılaşan Eliz kötü başladığı maçta ilk seti 1-6 verse de kendini hemen toparlayıp ikinci ve üçüncü setleri 6-2 ve 6-2 alarak, maçtan 2-1 galip ayrıldı. Yarı finalde turnuvanın favorilerinden İsviçreli rakib Simona Waltert'a karşı inanılmaz bir oyun çıkaran Eliz, maçı 6-3 ve 6-1 birlik setlerle 2-0 kazandı. Final maçında turnuvanın en iyi toprak saha oyuncularından İngiliz rakip Francesca Jones ile karşılaşan Eliz gününde olmaması sonucu maçı 6-3 ve 6-1 kaybetti ve ikinci oldu.

Son iki haftada yalnızca bir gün arayla iki turnuvaya katılan ve Avrupanın en iyi tenisçileri ile yüksek tempolu maçlar yapan Eliz, iki turnuvada da final oynama başarısını göstererek, tenisteki yeteneğini ve iyi adımlar atıldığı takdirde ileride ülkemizi teniste çok iyi yerlere getirebileceğini bir kez daha gösterdi

Eliz, kendisine destek veren Arden Gıda Limited, Atakom Ticaret Limited, Gıda Şirketi Limited, Metgin Limited ve Oero Trading Limited direktörlerine teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.