SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu yetkilileriyle spor yazarları bir araya geldi

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu yetkilileriyle spor yazarları bir araya geldi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu yetkilileriyle bir kısım spor yazarı dün bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 08/06/14 10:06
okuma süresi: 4 dak.
Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu yetkilileriyle spor yazarları bir araya geldi
A- A A+

Eziç Restaurant'taki kahvaltıdan sonra Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nde devam eden bilgilendirme ve sohbet toplantısı gayet verimli geçti.

Sinevizyon ve küçük sporcuların fitnes gösterisinden sonra, basın ve yayın kuruluş temsilcilerine plaket takdim edildi.
KIBRIS POSTASI SPOR SERVİSİ de onurlandırılanlar arasındaydı.

Federasyonun isminde halter var ama faaliyet alanı daha fazla vücut geliştirme, fitnes, pilates ve benzeri dallarda.
Yarışma sporu olarak halter maalesef henüz tam yerine oturmadı.

Ülkemizde halter çalışmaları geçmişte bir süre Güreş Federasyonu bünyesinde yer almıştı. Lefkoşa'daki Rifat Şener Güreş Salonu'nda ağırlık ve vücut geliştirme çalışmalarına katılan sporcular vardı. 1987-1992 yılları arasında Güreş ve Halter Federasyonu ismi kullanılmıştı. 2005 yılında kurulan Halter Federasyonu'na 2006 yılında vücut geliştirme de eklenerek Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu, Orhan Demircan'ın başkanlığında faaliyete geçmişti. Bu dönemde vücut geliştirmeyle birlikte az da olsa halterin esas dalı olan ağırlık kaldırma yarışmaları düzenlenmişti.
2009 yılında ise Tamer Tüm başkanlığında yeniden oluşturulan federasyon vücut geliştirmenin yanı sıra spor salonlarında ilgi gören fitnes, plates gibi dallara da el attı. Ağırlık kaldırma yarışmaları geri planda kaldı.

Son yıllarda bu federasyonun eklenen yeni dallarda hayli faal olduğunu ve yurt dışında birçok organizasyonlara katıldığını görüyoruz.

Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu'nun başkanı Tamer Tüm, ama ön planda asbaşkan Ali Dahlameroğlu görünüyor. Spor yazarlarıyla dünkü buluşmada başkan yoktu. Sporla ilgili basın yayın kuruluşların temsilcilerinin davet edildiği ve plaket takdim edildiği bir toplantıda başkanın bulunmaması doğrusu çok garipti. Gelmemesinin nedenini sorduk, ancak geçerli bir mazeret işitemedik.

Başkanın bulunmamasını çoğu arkadaş gibi ben de garip karşıladım ve serzenişlerimi Ali Dahlameroğlu'na ilettim. Başkanın burada bulunmamasının nezaket kuralları bakımından olumsuz bir görüntü olduğunu vurguladım. Mustafa Özsoy arkadaşımız da toplantı sırasında sık sık başkanın bulunmamasını esprilerle dile getirdi. Neyse başkan herhalde mesajımızı almıştır.

Ali Dahlameroğlu, Neval Çelebioğlu, Hakan Atamtürk, Osman Emiroğlu ve Erol Uçaner'in verdiği bilgileri dikkatle izledik, hayli bilgilendirildik ve sorularımıza cevaplar aldık.
Federasyonun çalışmalarını yürüten bütün yöneticileri kutlarım.

Federasyonun çalışmalarından özetler

Toplantıda basına dağıtılan yazıdan biraz bilgi notu sunmakta yarar var:

- 2012 yılında özerkliğini kazanan federasyonun 8 üye kulübü, 200 sporcusu, 145 antrenörü ve 28 hakemi var.

- 2010 yılında Almanya merkezli National Athletic Comitee (NAC) üyeliği kazanıldı ve bu kuruluşun düzenlediği şampiyonalarda KKTC temsil edildi.

- 2010-2011 yıllarında vücut geliştirme dalında Yakup Çavuşgil'in dünya şampiyonluğu, Murat Şenyiğit'in dünya ikinciliği ve üçüncülüğü, 2012-2013 yıllarında fitnes dalında Tarık Mustafa'nın dünya şampiyonluğu, Şefik Şefik'in dünya ikinciliği, vücut geliştirmede Mustafa Behlül'ün ve Murat Şenyiğit'in dünya ikinciliği var.

- Vücut geliştirme ve fitnes Türkiye şampiyonalarında ilk üç dereceye giren sporcular var.

- 2010 yılından itibaren faaliyet alanına alınan bilek güreşinde 2012 yılında ilk kez Türkiye üçüncülüğü elde edildi. Bu dalda 2014 yılında da dereceler kazanıldı.

- Kangoo Jumps, zumba ve pilates dallarında eğitim ve tanıtım faaliyetleri yapıldı.

- Son günlerde Lefkoşa Atatürk Spor Kompleksi içerisinde Atatürk Sporcu Eğitim Merkezi yanında federasyon binası inşası başlatıldı.

Yücel Hatay

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.