SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Kaptanlar ve hocalar basın karşısına!

Kaptanlar ve hocalar basın karşısına!

TFF Süper Kupa finali öncesinde Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kaptnlarıyla birlikte teknik adamları da basın karşısına geçecek.

Yayın Tarihi: 24/08/14 09:12
okuma süresi: 4 dak.
Kaptanlar ve hocalar basın karşısına!
A- A A+

Manisa'da oynanacak ve geliri Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin ailelerine aktarılacak Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa maçı, başka olumlu gelişmelere de vesile olacak.

Pazartesi günü oynanacak maç öncesi, karşılaşmanın oynanacağı 19 Mayıs Stadyumu'nda yarın düzenlenecek ortak basın toplantısı, her iki takım kaptanının iştirakiyle gerçekleşecek. Ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, ortak basın toplantısı yapacak.

Maden faciasının ardından Soma'da futbol okulu kurulması için çalışmalar başlatan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ilk büyük adımı maç günü atacak.

Son iki aydır planlaması için çalışılan ve arazisi kararlaştırılan "Türkiye'de ilk" olacak TFF Futbol Okulu'nun kurulmasına ilişkin arsa tahsisi için hazırlanan protokol, maden faciasından etkilenen ailelerin ağırlanacağı yemek sırasında düzenlenecek törenle imzalanacak.

Törende, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, İlçe Gençlik Spor Müdiresi Dilek Kuruçay, Ege Linyit İşletme Müdürü Hakkı Duran, futbol okuluna arsa tahsisi için hazırlanan protokolü imzalayacak.

Tören ve yemeğin ardından aileler, Milli Takım otobüsleriyle 19 Mayıs Stadyumu'na geçecek ve TFF Süper Kupa'yı kendilerine ayrılan özel yerden izleyecek.

Manisa'da maç hazırlıkları

İlk kez TFF Süper Kupa maçına ev sahipliği yapacak Manisa, aynı zamanda ilk kez bir İstanbul derbisine de sahne olacak.
Manisa esnafı, müsabakanın kent ekonomisini hareketlendireceğini ifade ederek, Türkiye'yi ve dünyayı derinden etkileyen maden faciası ardından maçın tüm gelirinin Soma'da hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına verilmesinin, güzel bir uygulama olduğunu dile getirdiler.

İki takımın Manisa'daki satış mağazalarında da hareketlilik olduğu gözlendi. Çocuklarıyla birlikte forma alan taraftar, "Soma'ya yardım ve katkı sağlarken zevkli bir maçı da izlemiş olacağız. Maç için çocuklarımıza takımlarımızın formalarını alıyoruz" dediler.

Stat çevresinde maçla ilgili hazırlıklar da devam ediyor. Bu çerçevede, elektrik arızası ya da kesintisine karşı stat jeneratörünün bakımı yapıldı.

Maçı takip etmek isteyen engelli, gazi ve refakatçileri ise biletlerini yarın 19 Mayıs Stadyumu'ndan temin edebilecek.
Bilet teslimi, stadyum engelli tribünü kapasitesi oranında saat 09.30'dan itibaren başlayacak ve gün içerisinde tüm engelli ve gazi bilet teslimatları tamamlanacak.

İl Spor Güvenlik Kurulu kararı çerçevesinde, özel güvenlik görevlileri hariç, maçla ilgili bini İstanbul, Ankara ve çevre illerden olmak üzere 2 bin 500 polis görev alacak.

Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları, şehir girişinden farklı güzergahlardan geçirilip, stada alınacak. Yenilen takım taraftarı, maçı yenen takım taraftarlarından sonra tribünleri terk edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.