SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Eliz hedef büyüttü

Eliz hedef büyüttü

14 Yaş Altı Kategorisi'nde İngiltere'nin bir numarası olan Eliz Maloney Yorgancı, 2015 yılında Uluslararası Tenis Federasyonu'nun düzenlediği turnuvalarında oynayacak. Eliz'in en büyük hayali bir gün Beyaz Rusyalı tenisçi Viktoriya Azarenka ile oynamak...

Yayın Tarihi: 29/08/14 08:09
okuma süresi: 3 dak.
Eliz hedef büyüttü
A- A A+

Merhum Yusuf Yönlüer'in öğrencilerinden Eliz Maloney Yorgancı, tenisteki kariyerini emin adımlarla yükseltiyor.

İngiltere'nde geçtiğimiz günlerde 14 yaş Altı Nike Kupası'nda elde ettiği başarı sonrasında, yaz tatili için ülkemize gelen Eliz, Gazimağusa'da annesi ve abisi ile birlikte vatan hasreti gideriyor.

Vatan Özlemi

İngiltere'deki özel tenis okulunda her gün sabah saat 07:30'da fitnes çalışması ile güne başlayan Eliz Maloney Yorgancı, 2 saat okul, 2 saat tenis, 2 saat okul ve iki saat tenis şeklinde gününü tamamlıyor. Yılbaşı, Nisan ve Ağustos aylarında 15'er gün ülkemize gelme olanağı bulan Eliz, KKTC'ye hasretlik çekiyor.

Okulunda bu yıl KKTC ile ilgili bir sunum yapan sporcumuz Eliz Maloney Yorgancı, bu vesile ile vatan özlemini arkadaşları ile paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

KKTC'de öğretmenlik yapan annesi İlkay Maloney Yorgancı ise Şubat Tatili ve Yaz Tatili dönemlerinde İngiltere'ye gidip, kızı ile birlikte olabiliyor.

Hedef Büyüdü

10 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla 14 yaşına giren tenisçimiz Eliz Maloney Yorgancı, daha bugünden 14 Yaş Altı Kategorisi'nde Avrupa'da 19'uncu, İngiltere'nin ise bir numarası olmayı başardı.

Antrenörlüğünü James Pankhurst'un yaptığı tenisçimiz Eliz Maloney Yorgancı, 2015 yılında Uluslararası Tenis Federasyonu'nun düzenlediği turnuvalarında oynayacak. Bu başarısı ile Aralık'2014 tarihinde Amerika'nın Florida eyaletinde oynanacak Nike Kupası'na İngiltere'den katılacak üç sporcudan biri oldu.

En Büyük Hayali

Yine önümüzdeki yıl Junior Wimbledon Tenis Turnuvası'nda da mücadele edecek olan Eliz'in en büyük hayali, bir gün Beyaz Rusyalı tenisçi Viktoriya Födorovna Azarenka ile oynamak.

Kilo ve boy ile yarışmaya dünden başlayan 2000 doğumlu Eliz Maloney Yorgancı 1.72 boyunda ve 60 kilo. 1989 doğumlu Viktoriya Födorovna Azarenka ise 1.83 boyunda ve 67 kilo.

Beyaz Rus profesyonel bir tenis oyuncusu Viktoriya Azarenka, teklerde dünya 2'ncisi konumunda ve ilk grandslam şampiyonluğunu 2012 Avustralya Açık'ı kazanarak elde etti.

Eliz Maloney Yorgancı'yı İngiltere'deki teni öğrenimi için Arden Gıda Ltd.; Atakom Ticaret Ltd.; Gıda Şirketi Ltd.; Metgin ve Oero Trading Ltd. destekliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.