SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Hedef madalya

Hedef madalya

Triatlon Federasyonu'nun Kaplıca'da düzenlediği 3'üncü Olimpik Triatlon Yarışı'nın Birincisi Murat Çiftçi, Alanya'da gerçekleşecek Dünya Triatlon Yarışı'nın 40-49 Yaş Kategorisi'nde madalya için yarışacak.

Yayın Tarihi: 10/09/14 08:37
okuma süresi: 3 dak.
Hedef madalya
A- A A+

Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen Olimpik Triatlon Yarışı'nın Genel Klasman Birinci Murat Çifti, bu başarısını Türkiye'de de sürdürmek arzusunda.

Uluslararası Triatlon Federasyonu (ITU) tarafından düzenlenen Alanya Dünya Kupası ve Gençler Avrupa Kupası yarışmaları için Türkiye'ye gidecek KKTC Triatlon Federasyonu Kafilesi'nde yer alan Murat Çiftçi, 40-49 Yaş Kategorisi'nde madalya için yarışacak.

İlk Birinciliği

Olimpik Triatlon'un Genel Klasman sıralamasında ilk birinciliğini elde eden 40 yarışındaki evli ve iki kız çocuğu babası Murat Çiftçi, bu başarısını geliştirmek istiyor.

Kaplıca parkurunun inişli çıkışlı olduğunu ve 2:34:18 derece yaptığını belirten Çiftçi, "Alanya parkuru düz bir parkurdur. Geçtiğimiz yıl aynı parkurda 2:19:00'luk derece elde etmiştim. Bu yarışta derecemi 4 dakika geliştirip, yarışı 2:15:00'de tamamlamak ve ülkeme madalya getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yüzme Teknik İster

Bisiklet ve koşu yarışlarında birinci olduğu, ancak ilk yarış olan yüzmeyi ilk yarışçının altı dakika gerisinde dördüncü sırada tamamladığının hatırlatılması üzerine Murat Çiftçi dert yandı.

"Ben futbolcu idim" diyen Çifti şöyle devam etti, "Bugün 40 yaşındayım ve yüzmeyi 35 yaşında öğrendim. Bisiklet ve koşuda teknik yoktur, güç ister. Ancak yüzmede teknik vardır ve bu teknik için de temel gereklidir. Ne yazıktır ki, bende bu temel yoktur. Hal böyle olunca da, yarışa rakiplerimden altı dakika geride başlamış oluyorum."

Yüzmedeki olumsuzluklara rağmen yarışı en yakın takipçisi Ekrem Kaide'nin dokuz dakika önünde tamamlayan Murat Çifti, Kaplıca yarışının geride kaldığını ve kendisinin Alanya'daki yarışa hazırlandığını da vurguladı.

27-28 Eylül tarihlerinde Alanya'da gerçekleşecek olan Alanya Dünya Kupası ve Gençler Avrupa Kupası yarışmaları için 25 Eylül'de Türkiye'ye gidecek olan KKTC Triatlon Kafilesi, 29 Eylül 2014 tarihinde adaya dönecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.