SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Meril Sonakın Türkiye ikincisi

Meril Sonakın  Türkiye ikincisi

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen 4 ayrı 10 yaş turnuvasını da birinci tamamlayan Meril Sonakın K.K.T.C.' nin en iyi 10 yaş bayan tenisçisi oldu. Bu başarısının ardından Türkiye'de 10 yaş masterler turnuvasına davet alan Meril bu turnuvada aldığı başarı ile Türkiyenin en iyi 2. Tenisçisi olmayı başardı.

Yayın Tarihi: 13/09/14 15:59
okuma süresi: 2 dak.
Meril Sonakın  Türkiye ikincisi
A- A A+

8-13 Eylül 2014 tarihleri arasında Ankara Türkiyede düzenlenen 10 yaş master tenis turnuvasına ülkemizin Gönyeli Tenis Kulübü oyuncusu Meril Sonakın antrenörü Mustafa Ülker ile maçlarını tamaladı. Turnuvaya ana tablodan başlayan Meril Sonakın ilk turda Lara Bozunogulları ile oyndıgı maçı 6-3/6-7/7-5 lik setlerle kazanarak adını ilk onaltıya yazdırdı. 2. Turda turnuvanın 3. Seri bası Simru Önen i 6-3/6-1 yenerek çeyrek finale kaldı. Çeyrek finalde Sude Capaoglu ile oynadığı macıda 6-0/6-3 kazanan Meril yarıfinale yükselmeyi başardı. Yarı finalde İpek Ediz Arslanı da 6-3/7-5 yenerek Finale kalma başarısını gösterdi. Finalde Turnuvanın 2 numaralı seri başı ile karşılaşan Meril final maçını 6-1/6-0 lık skorla kaybederek turnuvayı 2. Tamamladı. Bu sonuçla Türkiye 10 yaş bayanlar kategorisinde 2 numara oldu.

Ayni turnuvada çiftler müsabakasında da mücadele eden Meril sonakın Ankara Tenis Kulübü oyuncusu Melike Kıymaz çift bayanlara katıldı. Cift bayanlarda da yarı finale kadar yükselmeyi bilen Sonakın ve Kıymaz cifti yarıfinalde oynadıkları maçı Uslu ve Arslan çiftine 6-2/6-0 sıfır kaybederek çiftlerde ilk dörte kaldılar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.