SPOR
okuma süresi: 5 dak.

Heyecan başlıyor

Heyecan başlıyor

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın (ERC) 9'uncu ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası'nın (MERC) 5'inci ayağı olan Kıbrıs Rallisi, bugün başlıyor.

Yayın Tarihi: 19/09/14 08:09
okuma süresi: 5 dak.
Heyecan başlıyor
A- A A+

"Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı" bugün saat 17.00'de başlayacak. Antrenman sürüşleri bugün saat 11.00'den itibaren yapılacağından dolayı yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolları dün gece saat 23.00'ten itibaren araç trafiğine kapatıldı. Bu sabah saat 08.00'den itibaren ise yaya ve araç kullanımına kapatıldı.

Bu yollar saat 08.00'den gece 20.00'ye kadar yaya ve araç trafiğine kapalı olacak. Ledra Palace Sınır Kapısı da 08.00 ile 22.00 saatleri arasında geçişlere kapalı olacak.

"Kıbrıs Otomobil Derneği"nin çatısı altında ve Kuzey Kıbrıs Turing Otomobil Kurumu'nun işbirliğiyle başlatılan organizasyonun tüm sorumluluğu ve ev sahipliğini Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ile Lefkoşa Rum Belediyesi üstlendi.

RALLİ GÜNEY LEFKOŞA'DA BAŞLAYIP KUZEY LEFKOŞA'DA DEVAM EDECEK

Avrupa'dan birçok önemli yarışçının yanı sıra Güney Kıbrıs'tan da rallicilerin katılacağı etapta KKTC'den 16 yarışçı yer alacak.

Ralli parkuru, Kuzey ve Güney Lefkoşa'da 2,9'ar kilometrelik olmak üzere toplam 5,8 kilometre olarak planlanıyor.

"Lefkoşa Şehir İçi Özel Etabı" Güney Lefkoşa'da başlayıp, Taksim Sahası içerisinde bulunan zıplama noktasından Kuzey Lefkoşa'ya geçip, yine güneyde bitecek.

YOLLAR DÜN GECE TRAFİĞE KAPATILDI

Rallinin en iyi şekilde izlenebilmesi ve ralli sonrası bölgeden rahat şekilde ayrılabilinmesi için tüm tedbirler alındı.

LTB Kıbrıs Rallisi çerçevesinde yarışın gerçekleşeceği parkur ve civar yolları dün gece saat 23.00'ten itibaren araç trafiğine kapattı.

Buna göre, dün gece 23.00'ten itibaren yarışın sona ereceği bu akşam saat 20.00'ye kadar, parkur içinde kalan; Memduh Asaf Sok., Osman Paşa Cad., Cemal Gürsel Cad., Cumhuriyet Meydanı, Tanzimat Sok., Salahattin Sonat Sok., Muzaffer Paşa Sok, II. Selim Cad., Server Somuncuoğlu Sok., Muzaffer Ersu Sok., Mufit Güleroğlu Sok., Serif Arzık Sokak trafiğe kapalı olacak.

Ledra Palace Sınır Kapısı bugün 08.00 ile 22.00 saatleri arasında geçişlere kapalı olacak

Parkur dışında kalıp trafiğe kapanacak sokaklar ise şöyle:

"Gündüz Tezel Sok., Güner Türkmen Sok., Lala Mustafa Paşa Sok., 28 Kasım Sok., Cengizhan Sok, Hasane Ilgaz Sok., İsmet İnönü Meydanı, Vakıflar Sok., Zahra Sok., İsmail Beyoğlu Sok., Kubilay Altaylı Sok., İlhan Savut Sokak."

Zabıta ekipleri bugün 08.00 ile 20.00 saatleri arasında ralli güzergâhında, 70 personelle görev başında olacak. Zabıta ekiplerinin yanı sıra Halk Sağlığı Şubesi'nden görevli hemşireler de bölgede hazır bulunacak.

Bölgede yaşayan vatandaşların, kapalı olacak yolları göz önünde bulundurarak, ulaşımlarını sağlayabilmeleri için araçlarını trafiğe kapalı bölgenin dışına park etmeleri gerektiği kaydedilirken, bu akşam 20.00'den itibaren bölgedeki kapalı tüm yolların yaya ve araç trafiğine açılacağı bildirildi.

Devlet Hastanesi'ne ait ambulans, itfaiye ekipleri ve bölgede yaşayan yaşlı vatandaşlar için LTB Yaşlılara Hizmet Birimi hemşireleri bölgede görev alacak.

Herhangi acil durumda vatandaşlar, 112'den ambulans, 199'dan itfaiye, 155'ten polis, Alo 185'ten belediyeye, LTB Yaşlılara Hizmet Birimi görevlisi Hakan Altın'a 0533 864 0833 ve Organizasyon Sorumlusu Tigin Kişmir'e 0533 841 9500 numaralı telefondan ulaşabilecek.

Öte yandan, Bakanlar Kurulu, Lefkoşa'da yapılacak Avrupa Ralli Şampiyonası nedeniyle, yarış güzergahında bulunan Cumhurbaşkanlığı, Yatırım Geliştirme Ajansı (YAGA), Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK), Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Demokrasi Ortaokulu'nu idari bir kararla tatil etmişti.

Acil işi olmayan vatandaşların Surlariçi bölgesinde trafiği rahatlatmak amacıyla seyahat etmekten imtina etmesi ricasında bulunulmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.