SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Lefke isyanlarda!

Lefke isyanlarda!

Yenicami ile Lefke arasında oynanan Süper Kupa maçında çıkan olayların ardından Lefke Kulübü Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 22/09/14 08:25
okuma süresi: 4 dak.
Lefke isyanlarda!
A- A A+

Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Erkut Öner tarafından yapılan açıklamada suçlu olanların cezalandırılması için yetkilileri göreve çağırdı. Lefke Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklama şöyle ;

"SÜPER KUPA MAÇINDA GALİP POLİS YUMRUKLARI".

Lefke Türk Spor Kulübü olarak önceki gün Atatürk Stadı'nda Yenicami Ağdelen Spor Kulübü ile oynanan Süper Kupa Finali'nde yaşanan olaylar nedeniyle camia olarak son derece üzgün olduğumuzu öncelikle ifade etmek isteriz.

Maç başlamadan önce Polis Lefke seyircisinin girişi için ayrılan iki giriş kapısından birini kapatmak ve seyirciyi tek giriş kapısından sokmak istedi. Uzun uğraşımızdan sonra bu kararlarından Federasyon Başkanı Sertoğlu'nun da müdahalesiyle vazgeçip kapıları açtılar.

Karşılaşma'nın normal süresinin son saniyelerinde takımızın kaydettiği gol sonrası seyircimizin sahaya girerek takımı ile gol sevincinin paylaşması ile zaten önyargılı ve müdahale etmek için bahane aradığı her halinden belli olan Polis'in tam anlamıyla saldırıya geçmesi ve 9 taraftarımızı tutuklayarak ciddi şekilde darp etmesini şiddetle kınıyoruz. Polis'in daha maçın öncesinde Lefke Türk Spor Külübü taraftarının stada girişi ile ilgil sorun çıkarması, sonra taraftarın maçı izleyeceği tribün önüne dizilip taraftarı tahrik etmesi tansiyonun yükseleceğine dair işaretlerdi.

Zaten stada ambulans dahi gelemden tutuklama için kullanılan polis aracının stat içerisine park edilmesi, polisin niyetinin Lefke Türk Spor Kulübü taraftarını cezalandırmak olduğunu bir başka indikasyonu olarak değerlendiriliyor.

Polisin Lefke taraftarını potansiyel terörist olarak değerlendirip maç için görevlendirdiği polis sayısının yüzde 90'ını Lefke taraftarının önüne dizmesi başlı başına bir tahrikti.

Maç öncesinde ve sürecinde görevli polislerin başındaki isim olan Polis Subayı Barış Sel ile kulüp yöneticiler olarak yaptığımız görüşmelere rağmen polisleri geri çekmeyip taraftarı tahrik etmelerine devam edilmesine müsaade etmesi onun da niyetini ya da toplumsal olayları yönetme becerisini sorgulamamıza neden olmuştur.

Polis Genel Müdürü Sayın Pervin Gürler'i davet ederek emrindeki polis subay ve memurların özellikle 9 taraftarımızın bir gol sevinci anında tutuklanmalarına ve polis otosu içerisinde darp edilmelerine kadar olan süreci takip etmesini ve sorumluların gereken cezayı almalarına, alışılagelen ört bas yöntemine başvurmadan, olanak tanımasını rica ediyoruz.

Darp edilen ve hastaneden darp raporu alan taraftarlarımızın yasal hakları sonuna kadar aranacak. Darp eden polis memurlarının cezalandırılması için ise tüm yasal yollar sonuna kadar takip edilecektir.

Lefke Türk Spor Kulübü olarak, taraftarımızı bir terör örgütü olarak algılayan ve güvenliğini sağlamak yerine onlar için bir güvenlik tehdidi oluşturan Polis teşkilatına güvenimizin kalmadığını ve bundan sonraki maçlarımızda, taraftarlarımızın güvenliği ile ilgili endişelerimizden dolayı görmek istemediğimizin kamuoyu ve Polis Genel Müdürlüğü tarafından bilinmesini isteriz.

Dr.ErkutÖNER

LTSK As Başkanı ve Basın Sözcüsü

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.