SPOR
okuma süresi: 5 dak.

Rum futbolcu : "Herkesten tiksindim"

Rum futbolcu : "Herkesten tiksindim"

Değirmenlik'e transfer olduğu için son günlerde yoğun eleştirilere hedef olan Dimitris Vasiliu isimli Rum futbolcu "herkesten tiksindim. Oraya sadece futbol oynamaya gittim. Sorun ben miyim?" serzenişinde bulundu.

Yayın Tarihi: 28/09/14 18:23
okuma süresi: 5 dak.
Rum futbolcu : "Herkesten tiksindim"
A- A A+

"Oradaki insanlar beni iyi karşıladı. Kötü bir şey yapmadım. Ben sadece futbol oynamak istiyorum. Bunların olacağını bilsem hiç cesaret etmezdim"

Değirmenlik'e transfer olduğu için son günlerde yoğun eleştirilere hedef olan Dimitris Vasiliu isimli Rum futbolcu "herkesten tiksindim. Oraya sadece futbol oynamaya gittim. Sorun ben miyim?" serzenişinde bulundu.

Politis, Vasiliu'nun "gazzetta.gr" adresindeki Yunan internet gazetesine yaptığı açıklamayı "'Keşke Gitmeseydim'... Dimitris Vasiliu Kıbrıs Türk Takımı Değirmenlik'e Transferi Hakkında Konuştu" başlığıyla aktardı.

Habere göre, Vasiliu; "Samimiyetle söylüyorum, transferimin bu kadar yaygara kopmasına neden olacağını bilseydim oraya gitmezdim. Oraya sadece, sevdiğim şeyi yapmaya, futbol oynamaya gidiyorum. Futbol hobimdir, seviyorum ve bırakmak istemiyorum" vurgusunu yaptı.
Dimitris Vasiliu 35 yaşında olduğunu, kariyer yapmak istemediğini ancak futbol oynaması için Rum tarafındaki bazı takımlardan daha iyi şartlar bulunduğunu belirterek şunları ekledi:

"ORADAKİ İNSANLAR BENİ İYİ KARŞILADI"

"Kıbrıslı Türk ve eski takım arkadaşım Ali İmam bana, sıklıkla oraya gitmemizi söyledi, gittik. Hangi takıma gittiğimi bilmiyorum ancak oradaki insanlar beni iyi karşıladı. Kötü bir şey yapmadım, sadece futbol oynamak istiyorum. Ben sıradan bir vatandaşım. Hakkımda o kadar kötü şey yazıldı ve söylendi ki. Bu futbol... Vatanımın aleyhine bir şey yapmıyorum. Vatandaşlarımın hayatını zorlaştıran ve bezdiren o kadar şey oldu ki. Ben onları suçladım mı?"
Vasiliu'nun tercihi konusunda ailesini rencide eden birçok şey söylenip yazıldığını, suçlandığını ve hayatının en zor dönemini yaşadığını belirten gazete, bunlarla ilgili söylediklerini ise şöyle aktardı:

"Hepsi yalan. Söylenenlerin hiçbiri gerçek değil. Ne yapacağımı bilmiyorum, bu kadar cefaya değer mi onu da bilmiyorum. Bunların olacağını bilsem hiç cesaret etmezdim. Ben top oynamak istiyorum. Bana, Federasyonun (KOP-Kıbrıs Futbol Federasyonu) iki Kıbrıslı Rumun işgal bölgelerindeki takımlara katılması konusunda anlaşma yaptığı söylendi. Bilseydim..."

ÇALIŞTIĞI KURUM VASİLİU'DAN İZAHAT İSTEDİ

Fileleftheros ise "Vasiliu Bir Daha Düşünüyor... İşgal Bölgelerinde Oynama Kararından Cayabilir" başlıklı haberinde, Vasiliu'nun, Rum tarafında bir Kamu İktisadi Teşebbüsü'nde (KİT) çalıştığına işaret ederek, Değirmenlik'e transfer olduğu haberinin duyulması ve meselenin sosyal medyada yoğun eleştirilere neden olması üzerine çalıştığı kurum yetkililerinin kendisinden izahat istediğini yazdı.

Gazete dün yaşananlardan ve çalıştığı kurumun kendisinden, Değirmenlik'e transfer olma kararıyla ilgili izahat istemesinden sonra Vasiliu'nun Değirmenlik'te oynama kararından cayabileceğini yazdı.

LEFKARİTİS: "KIBRIS SORUNU ÇÖZÜLENE KADAR BU TÜR HAREKETLER YASAK"

Gazete "Marios Lefkaritis: Hareketi Kesinlikle Kabul Edilemez" başlıklı haberinde, UEFA Eşbaşkanı ve KOP Fahri Başkanı Marios Lefkaritis'in Dimitris Vasiliu'nun Değirmenlik takımı ile sözleşme imzalamasından çok rahatsız olduğunu yazdı.
Habere göre, Lefkaritis, "(Vasiliu'nun) Hareketi, en hafifinden, kabul edilemezdir. Kesin çözüm olana kadar, yalnız Kıbrıs sorununun çözümüne değil, Kıbrıs'taki futbolun tamamen birleşmesine kadar bu tür hareketler yasaktır. Bu tür şeyler hakkında konuşmak niyetinde değilim. Ne kadar çok önem verirseniz, o kadar mutlu olurlar. En iyisi görmezden gelmek" dedi.

LOİZİDİS: "KOP'UN MESELEYLE HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR"

KOP'tan ilk tepkinin önceki gece, Başkan Yardımcısı Haris Loizidis'ten geldiğini yazan gazete, Loizidis'in "kerkida" isimli web sayfasında, "KOP'un meseleyle hiçbir ilgisi yoktur. Hiçbir bilgimiz yoktur. Yarın daha geniş bilgi vereceğiz" ifadesini kullanmasına karşın dün KOP'tan konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığına işaret etti.

KAREKLAS: "KİMSE KENDİ AKLIYLA HAREKET EDEMEZ"

Gazete, sözde "Kithrea (Değirmenlik) Belediye Başkanı" Petros Kareklas'ın da Vasiliu'nun Değirmenlik takımı ile sözleşme imzalamasını değerlendirdiğini yazdı.

Habere göre, yazılı açıklamasında "kuşkusuz kimse kendi aklıyla hareket edemez" diyen Kareklas, "İşgal var. Göçmenlerin duygularını incitecek hareketlerde bulunamayız" iddiasında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.