SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Eroğlu: "Uluslararası organizasyonlar Kıbrıs Türk gençlerini spora teşvik ediyor"

Eroğlu: "Uluslararası organizasyonlar Kıbrıs Türk gençlerini spora teşvik ediyor"

Dr. Küçük Spor Oyunları kapsamında düzenlenen KKTC Olimpik Sistem Taekwondo Şampiyonası, Global Taekwondo Federasyonu (GTF) Avrasya Taekwondo Şampiyonası ve Renkli Kuşaklar Budo Şampiyonası'nda genel klasmanda KKTC Taekwondo Takımı şampiyon oldu.

Yayın Tarihi: 25/10/14 18:43
okuma süresi: 3 dak.
Eroğlu: "Uluslararası organizasyonlar Kıbrıs Türk gençlerini spora teşvik ediyor"
A- A A+

Şampiyon KKTC Taekwondo Takımına kupasını Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu takdim etti.

KKTC, Türkiye, Azerbaycan, Moldova, Rusya, İran, Kazakistan, Özbekistan ve Tataristan'dan yaklaşık 300 sporcunun katıldığı bugün sona eren şampiyonalarda, Azerbaycan 2'inci, Moldova 3'üncü, Rusya 4'üncü ve GTF'e yeni üye olan Türkiye de 5'inci oldu.

Etkinlikte, GTF üyeliğine kabul edilen Türkiye Taekwondo Federasyonu'na üyelik sertifikasını GTF Başkanı Linda Park verdi.

Etkiniliğe, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkan Yardımcısı Ünal Üstel, UBP Milletvekili Ersin Tatar, GTF Başkanı Linda Park, Grand Master, Dünya Budo, Martialarts Federasyonu ve Avrasya Taekwondo Federasyonlar Birliği Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen, bazı üst düzey yetkililerle sporcular katıldı.

Dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalya takdiminden önce Grand Master, Dünya Budo, Martialarts Federasyonu ve Avrasya Taekwondo Federasyonlar Birliği Başkanı Eyüp Zafer Gökbilen ile Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, birer konuşma gerçekleştirdi.

GÖKBİLEN

Gökbilen yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun emek ve katkılarıyla kurulan KKTC Taekwondo, Karate, Aikido, Kurash, Wushu, Muaythai Federasyonu'nun ülke adını dünya şampiyonası ile kupalarında ilk 3'e yazdırmayı başardığını belirterek, gelinen aşamada son iki yılda KKTC'nin takım halinde Dünya Şampiyonası ile Kupası'nı ülkeye hediye ettiğini vurguladı.

Dr Küçük Spor Oyunları kapsamında düzenledikleri 3 uluslararası şampiyonada ilk gün; KKTC Olimpik Sistem Taekwondo Şampiyonası'nı ilk kez, 2'inci gün GTF Avrasya Şampiyonası ve bugün de Renkli Kuşaklar Bodo Şampiyonası'nın gerçekleştiğini belirten Gökbilen, yapılan GTF Taekwondo Şampiyonası'nda KKTC'nin genel klasmanda 1'inci olduğunu kaydetti.

Gökbilen, şampiyonada Azerbaycan'ın 2'inci, Moldova'nın 3'üncü, Rusya'nın 4'üncü ve GTF'e yeni üye olan Türkiye'nin de 5'inci olduğunu belirterek, şampiyonaya katılan tüm sporculara teşekkür etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise, KKTC'de düzenlenen uluslararası şampiyona kapsamında ülkeye gelen konuk yabancı ülke sporcularını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek,
şampiyonaya katılan tüm sporculara teşekkür etti.

Bu tür uluslararası organizasyonların Kıbrıslı Türk gençleri spora teşvik ettiğini ifade eden Eroğlu, spora verilen emeğin karşılığının ancak bu gibi etkinliklerde alınabildiğini söyledi.

KKTC'li gençlerin uluslararası alanda maç yapmalarına imkan tanıyan GTF Başkanı Linda Park'a teşekkür eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, onun katkılarının her şeyin üzerinde olduğunu kaydetti.

Şampiyonada genel klasmanda 1'inci olan KKTC Taekwondo Takımını kutlayan Eroğlu, tüm sporculara teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.