SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Eroğlu: "Satranç beyini daha çok çalıştıran bir spor"

Eroğlu: "Satranç beyini daha çok çalıştıran bir spor"

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği'nin düzenlediği 1. Grunding Satranç Şenlikleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından açıldı.

Yayın Tarihi: 26/10/14 13:20
okuma süresi: 4 dak.
Eroğlu: "Satranç beyini daha çok çalıştıran bir spor"
A- A A+

Golden Tulip Otel'de saat 10.00'da başlayan etkinlikte; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Başkanı Behçet Çelebi, KKTC Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Şentuğ, Armar Grup Temsilcisi Kaya Çetinbakış ve Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu birer konuşma yaptı.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, satrancın önemine dikkat çekerek, zihinsel bir spor olan satranca ilginin her geçen gün arttığını kaydetti.

Satranca ilginin artmasının sevindirici olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, her yaştan insanın oynayabileceği satranca teşvikin artması gerektiğini vurguladı.

Satrancın okullara girecek olmasının önemli olduğuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, satrancın beyini daha çok çalıştıran bir spor olduğunu söyledi.

Çocuklara, öğretmenlerini iyi dinlemelerini ve beyinlerini daha çok çalıştırmalarını tavsiye eden Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, çocukların beyinlerini daha çok çalıştırarak, KKTC'ye olumlu hizmetler vereceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu etkinliğe katılan tüm çocuklara başarılar diledi.

ÇELEBİ

Bilimsel Düşünceyi Geliştirme Derneği Başkanı Behçet Çelebi de, şenlikleri çok kısa bir sürede hazırlamaya çalıştıklarına dikkat çekerek, amaçlarının çocukları satrançla tanıştırmak olduğunu söyledi.

Çocukların usta satranççıları tanımalarının önemli olduğunu ifade eden Çelebi, bugünkü etkinlikte çocukların usta satranççılarla oynama şansı elde edeceğini kaydetti.

ŞENTUĞ

KKTC Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Şentuğ da konuşmasında, satrancın önemine dikkat çekerek, satrancın her yaştan insanı bir araya getirdiğini söyledi.

Federasyonlarının 1985 yılında kurulduğunu ifade eden Şentuğ, satranç konusunda gelinen noktanın ümit verici olduğuna işaret etti.

Şentuğ, satrancın bu yıldan itibaren okullarda seçmeli ders olarak verilemeye başlayacağını sözlerine ekledi

ÇETİNBAKIŞ

Armar Grup Temsilcisi Kaya Çetinbakış da, şenliğin önemine dikkat çekerek, satrancın bin 500 yıl önce bir savaş stratejisi olarak kullanıldığını anımsattı.

Satrancın çocukların gelişiminde çok önemli bir yere sahip olduğunu da ifade eden Çetinbakış, etkinliğe katılan tüm çocuklara başarılar diledi.

SUCUOĞLU

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Fazi Sucuoğlu da, satranca verdikleri değer ve gerçekleştirilen etkinlikten dolayı dernek yetkililerini kutladı.

Satranca küçük yaşlarda başlamanın önemine değinen Sucuoğlu, satrancın çocukların düşüncel yeteneğini, kavrama ve zekasını arttıran bir branş olduğunu vurguladı.

Sucuoğlu, satrancın eğitim sisteminin içine sokulması gerektiğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında, etkinliğe katkı koyan Armar Grup, Golden Tulip Otel ile Birinci Medya grup temsilcilerine, diğer katkı koyanlara ve derce kazanmış bazı satranççılara plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.