SPOR
okuma süresi: 4 dak.

2015 Girne satranç turnuvası 1. tur karşılaşmaları yapıldı

2015  Girne  satranç  turnuvası 1. tur karşılaşmaları yapıldı

Turnuvanın ilk hamlesini Girne Belediye Başkanı Sayın Nidayi Güngördü yaptı.

Yayın Tarihi: 25/01/15 07:48
okuma süresi: 4 dak.
2015  Girne  satranç  turnuvası 1. tur karşılaşmaları yapıldı
A- A A+

Satranç Eğitim Merkezi'nin düzenlediği Girne Bölgesi 5. Satranç Turnuvası Girne Bölgesi satranççılarına eşsiz bir deneyim imkanı sunmaktadır. 2015 Girne Satranç Turnuvası bölgemizde satrancın gelişmesine ve yaygınlaşmasına olanak sağlamaktadır. Bölgemizde satranç geliştikçe de turnuvaya katılım ve ilgi artmaktadır. 2 Devreli Takımsal Döner Turnuva yöntemiyle yapılan karşılaşmalar toplam 18 hafta sürecek. Turnuvaya 10 takım katıldı. Her hafta toplam 40 maç oynanacak .Her takım toplam 144 maç yapacak. Toplamda 720 maç oynanacak.

Turnuva öncesi açılış töreni yapıldı. Satranç Eğitim Merkezi Başkanı Suat Nailer yaptığı kısa konuşmada bu yıl beşincisi yapılacak turnuvanın okul görevi gördüğünü turnuva sonrası satrançıların bir üst sınıfa geçtiğini bu yüzden Girne Satranç Turnuvası'na çok önem verdiklerini anlattı. Emekli Subaylar Derneği'nden gelen talep üzerine bu yıl etkinliklerimiz arasına Şehit düşen subaylarımızı anmayı da eklediklerini söyledi.

Törende bir konuşma yapan satranç oyuncusu Melin Yaşar dernek çalışmalarına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu olanağı sağladığı için dernek yöneticilerine teşekkür etti. Deniz Süngü Turnuva hakkında bilgiler verdi. Özel Berovasponsor olanları tek tek sayarak teşekkür etti.

Girne Belediye Başkanı Sayın NidayiGüngördü , satrancın yararlarına değindi, Satranç Eğitim Merkezi'nin etkinliklerinden duyduğu memnuniyeti belirtti. Desteklerinin süreceğini söyledi ve turnuvanın ilk hamlasini alkışlar arasında yaptı.

Geçen yılın şampiyonu Orsen Satranç Takımı, turnuvanın yeni takımı olan ESD Satranç Takımı'nı 6 - 2 yenerek haftanın takımı oldu. Haftanın en başarılı ikinci takımı rakibi Dimes Satranç Takımı'nı3 puan farkla yenen Girne Akay Optik Satranç Takımı oldu. Girne Deniz Plaza Satranç Takımı turnuvanın iddialı takımı Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı'nı ; Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı da Girne Adidas Satranç Takımı'nı aynı sonuçla 5.0 – 3.0 yenmeyi başardılar ve haftanın başarılı takımları arasında yerlerini aldılar.BSW Satranç Takımıturnuvaya ilk kez katılan Schindler Satranç Takımı ile 4 – 4 berabere kaldı.

1.Tur Sonuçları

Dimes S. T. 2.5 - 5.5 Girne Akay Optik S.T.Schindler S.T. 4.0 - 4.0 BSW S.T

Çatalköy Bel. S.T. 3.0 - 5.0 Girne Deniz Plaza S.T.

ESD S.T. 2.0 - 6.0Orsem S. T

Girne Adidas S.T. 3.0 - 5.0 Akdeniz S:B.

1. Tur Sonunda Puan Durumu

OrsenSatranç Takımı6.0 Puan

Girne Akay Optik Satranç Takımı 5.5 Puan

Girne Deniz Plaza Satranç Takımı 5.0 Puan

Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı 5.0 Puan

BSW Satranç Takımı 4.0 Puan

SchindlerSatranç Takımı 4.0 Puan

Girne Adidas Satranç Takımı 3.0 Puan

ÇatalköyBelediyesi Satranç Takımı 3.0 Puan

Dimes Satranç Takımı 2.5 Puan

ESD Satranç Takımı 2.0 Puan

2. Turda Karşılaşacak Takımlar

Girne Akay Optik S.T.-Akdeniz S:B.

Orsem S. T-Girne Adidas S.T.

Girne Deniz Plaza S.T.-ESD S.T.

BSW S.T-Çatalköy Bel. S.T

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.