SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Boks'a ilgi çok

Boks’a ilgi çok

Başaran Spor Salonu'nda hafta sonu gerçekleşen ve yerli sporcuların mücadele ettiği turnuvada yaklaşık 50 boksörcü maça çıkarken, iki gün süren organizasyonu 1000'e yakın boks sever takip etti.

Yayın Tarihi: 28/01/15 08:46
okuma süresi: 3 dak.
Boks’a ilgi çok
A- A A+

KKTC Boks Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 yılının ilk organizasyonu nefesleri kesti.

2014 yılında Yıltan Zabit başkanlığında göreve gelen yeni yönetim ülkemizde Boks sporunu her geçen gün daha ileriye taşımaya devam ediyor.

İlk olarak 2014 yılının Kasım ayında "Boks Gecesi" ismi altında düzenlenen ve büyük ses getiren Uluslararası organizasyonun ardından, Boks Federasyonu ikinci turnuvasını geçtiğimiz hafta sonu düzenledi.

Başaran Spor Salonu'nda gerçekleşen ve yerli sporcuların mücadele ettiği turnuvada yaklaşık 50 boksörcü maça çıkarken, iki gün süren organizasyonu 1000'e yakın boks sever takip etti.

İlk gün ön eleme maçlarının yapıldığı organizasyonda ikinci gün ise final karşılaşmaları oynandı ve şampiyonlar belli oldu.

Yıltan Zabit: Giderek

Boks Federasyonu Başkanı Yıltan Zabit organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Görevimizde ilk yılımızı geride bırakmaya hazırlanırken kısa sürede bu kadar yol alacağımızı hiç düşünmüyorduk. Tam bir ekip işi olarak çalışarak buralara geldik. İlk organizasyonumuz çok ses getirdi ve beklentiler de yükseldi. İkinci organizasyonumuz da başarılı bir şekilde yaptık. Bize destek veren herkese çok teşekkür ederiz. En büyük amacımız gençlerin spor yapması. Sıfırdan aldığımız federasyonu şu an kurumsal bir yapıya dönüştürdük. Artık

amacımız gençlerin sürekli maç yapmasını sağlamak, onları bir araya getirmek ve kaynaşmasını sağlamak. 2015 yılında plan ve programlarımız çerçevesinde organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz Boks sporunu önce ülkemizde daha sonra ise uluslararası arenaya taşımak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek."

Boks Federasyonu tarafında düzenlenen turnuvada alınan sonuçlar şöyle;

Yıldız Erkek

Berk Sinanoğlu-Mehmet khan

Kazanan: Berk Sinanoğlu

Genç Hafif Sıklet

Sezer Göksal-Uluğberk Kulmatov

Kazanan: Uluğberk Kulmatov

Genç Hafif Orta Sıklet

Tolga Akten-Hasan Doruk

Kazanan: Hasan doruk (nakavt)

Genç Hafif Ağır Siklet

Vedat Dumrul-Can Berk

Kazanan: Vedat Dumrul

Büyük Erkek Hafif Ağır Sıklet

Hasat Taş-Farhad Shadmanow

Kazanan: Farhad Shadmanow

Büyük Erkek Orta Sıklet

Ali Yoldaş-Senan Özkarapınar

Kazanan: Ali Yoldaş

Büyük Erkek Orta Ağır Sıklet

Nurali Ormanov-Imam Kurbanov

Kazanan: Imam Kurbanov

Büyük Erkek Ağır Sıklet

Tarkay Ardan-Sinan Demiröz

Kazanan: Tarkay Ardan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.