SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Serena 6.kez şampiyon

Serena 6.kez şampiyon

Avustralya Açık'ta kadınlar finalini Serena Williams kazandı. Birleşik Amerikalı tenisçi, Maria Sharapova'yı 2 set sonunda yenerek, 19. Grand Slam zaferini elde etti.

Yayın Tarihi: 01/02/15 09:24
okuma süresi: 2 dak.
Serena 6.kez şampiyon
A- A A+

Sezonun ilk "grand slam" tenis turnuvası Avustralya Açık'ta tek kadınlar finalinde dünya 1 numarası Serena Williams, 2 numaralı seribaşı Maria Sharapova'yı 2-0 yenerek, turnuva tarihinde toplamda 6. kez şampiyonluğa ulaştı.

Avustralya'nın Melbourne kentinde düzenlenen turnuvanın 13. gününde tek kadınlar finalinde 33 yaşındaki ABD'li tenisçi Serena Williams ile 27 yaşındaki Rus sporcu Maria Sharapova karşılaştı.

İki tenisçinin de birbirinin servisini kırmakta zorlandığı, başa baş geçen ikinci set, 6-6'lık beraberliğin ardından 'tie-break'e gitti. Oyunun bu bölümünde güçlü servisleriyle rakibine üstünlüğünü kabul ettiren ve 7-5 kazanan ABD'li Serena Williams, finali 2-0 kazanarak şampiyonluğa uzandı.

Serena Williams, bu galibiyetiyle kariyerindeki 19. grand slam şampiyonluğuna ulaşırken, Avustralya Açık'tan ise 2003, 2005, 2007, 2009 ve 2010'un ardından 6. kez zaferle ayrılarak önemli bir başarıya imza attı.

Kariyerinde 5 Grand Slam şampiyonluğu bulunan Sharapova ise 2004 yılından bu yana mağlup etmeyi başaramadığı Williams karşısında bir kez daha kaybetti. Rus tenisçi, Avustralya Açık'ta 2008'de şampiyonluğa ulaşmıştı.

Turnuvanın son gününde dünya 1 numarası Sırp raket Novak Djokovic ile Büyük Britanyalı 6 numaralı seribaşı Andy Murray tek erkekler finalinde bugün mücadele edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.