SPOR
okuma süresi: 2 dak.

MOK yeniden mahkemede!

MOK yeniden mahkemede!

Milli Olimpiyat Komitesi'nin yarın yapılacağı açıklanan Olağan Genel Kurulu öncesinde konu yine davalık oldu.

Yayın Tarihi: 27/02/15 08:09
okuma süresi: 2 dak.
MOK yeniden mahkemede!
A- A A+

Federasyonları önceki akşam yapılan toplantıda Milli Olimpiyat Komitesi'nin yarın yapacağı olağan genel kurul için ara emri alınmasına karar verdi.

Milli Olimpiyat Komitesi'nin mevcut şekliyle mahkemede olduğunu söyleyen Federasyonlar temsilcisi Aşkın Burcu, "mahkemede olan ve sonucu belli olmayan, başkanının yetkileri dondurulmuş olan bir kurumun genel kurula gitmedi doğru değildir" dedi.

Aşkın Burcu mevcut Milli Olimpiyat Komitesi tüzüğünde birçok anomaliler olduğunu söyleyerek esas isteklerinin bu tüzüğün IOC ve günümüz şartlarına uygun hale getirilmesi olduğunu söyledi.

Federasyonlar Birliği sözcüsü Aşkın Burcu, Kaymakamlığın elindeki yetkileri kullanmadığını belirterek "iki yıl önce olağanüstü genel kurul çağrımız vardı bunu kaymakamlığa da bildirmiştik. Ancak geçen sürede ne genel kurul toplantı nede kaymakamlık neden yapılmadığını sorgulamadı" dedi.

Aşkın Burcu sorunun çözülmemesi halinde federasyonlar Birliği'nin faaliyete geçmesine müteakip yeni bir olimpiyat komitesi kurarak devletten bu kurumu tanımasını isteyeceklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.