SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Eliz, Costa Rica'da finalde

Eliz, Costa Rica'da finalde

Ülkemizin başarılı tenisçisi, 14 yaşındaki Eliz Maloney-Yorgancı'dan bir büyük başarı daha geldi. Uluslararası yüksek düzey maçlarda deneyim kazanmak ve profesyonel tenis hayatına hazırlanmak için, Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) organize ettiği 18 Yaş altı "ITF Junior Circuit" turnuvalarına katılmaya başlayan Eliz, Kosta Rika'da final oynama başarısını gösterdi.

Yayın Tarihi: 16/03/15 10:25
okuma süresi: 2 dak.
Eliz, Costa Rica'da finalde
A- A A+

Eliz, Uluslararası Tenis Federasyonu'nun (ITF) 9 - 14 Mart 2015 tarihleri arasında, Kosta Rika'nın San Jose şehrinde organize ettiği ve dünyanın birçok ülkesinden başarılı tenisçilerin katıldığı "ITF Costa Rica Bowl" 18 Yaş Altı Turnuvasında çiftler kategorisinde Kanadalı partneri Maria Tanasescu ile final oynama başarısını gösterdi.

İlk maçlarını ABD ve Gana'lı çift Alexa Corcoleotes ve Camila Ramazzini ile yapan Eliz-Maria ikilisi 7-6 ve 6-2'lik setlerle maçlarını 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldiler.

Çeyrek finalde rakipleri Kolombiya'lı Diana Monsalve ve Ekvator'lu Anita Perez Flor ile karşılaşan Eliz-Maria ikilisi maçı yine set vermeden 6-2 ve 6-3 skorla alarak yarı finale yükselen taraf oldu.Yarı finalde çekişmeli bir maç çıkaran Eliz-Maria ikilisi, bu kez de turnuvanın iki numarası Rusya'lı rakip Ulyana Shirokova ve ABD'li rakipleri Anna Dollar'ı 6-3 ve 7-6 yenerek finale isimlerini yazdıran taraf oldular. Final maçında, ABD'li rakipler Kariann Pierre-Louis ve Naomi Idelis Waters ile karşılaşan Eliz-Maria çifti ilk seti 6-3 kaybetseler de ikinci sette çok çekişmeli bir maç çıkarsalar da seti kıl payı 7-6 kaybettiler.

Uluslararası Tenis Federasyonunun (ITF) organize ettiği "ITF Costa Rica Bowl" 18 yaş altı turnuvasında final oynayan Eliz, bir ilke daha imza attı ve Uluslararası Tenis Federasyonu'nun organize ettiği üst seviye (Grade 3) ITF turnuvasınında değil final oynayan, bu derece üst seviyede oynayan ilk Kıbrıslı Türk olma başarısını gösterdi.

Başarılı tenisçimiz Eliz, turnuvanın sonunda kendisine destek veren KKTC'nin değerli iş adamları Arden Gıda Ltd, Atakom Ticaret Ltd, Gıda Şirketi Ltd, Metgin Limited ve Oero Trading Ltd direktörlerine teşekkür etti. Eliz aynı zamanda kendisine destek veren hükümetimize de teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.