SPOR
okuma süresi: 6 dak.

Denktaş kulüpleri gönderdiği mektupla uyardı

Denktaş kulüpleri gönderdiği mektupla uyardı

Başbakan Yardımcısı Denktaş KTFF genel kurul üyesi kulüplere yazı göndererek, KOP üyelik başvurusu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Yayın Tarihi: 29/03/15 19:55
okuma süresi: 6 dak.
Denktaş kulüpleri gönderdiği mektupla uyardı
A- A A+

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Genel Kurul üyesi kulüplere bir yazı göndererek, KOP üyelik başvurusu ile ilgili görüşlerini paylaştı.

KOP üyelik başvurusu ile ilgili karar alınmadan önce her kulübün konuyu ayrı ayrı kendi Genel Kurullarına sunarak yetki alınması gereğinin altını çizen Başbakan Yardımcısı Denktaş, Kulüplerin vereceği karara kendisi dâhil herkesin saygı duyması gerektiği gibi, alınacak kararın doğuracağı sonuçlara da yine her kesimin saygı duyması gerektiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, kulüplere gönderdiği mektubun dağıtımını ise Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan ve KTFF başkanına yaptı.

Başbakan Yardımcısı,Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın gönderdiği yazı şöyle:

"Sayın Başkan,

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun bugün basınımıza da yansıyan açıklaması yaklaşık on gün önce ortaya koyduğumuz tespiti maalesef doğrular nitelikte bir açıklamadır.

Basına yapılan açıklamada; "Bu iş bitti. Daha önce hükümete taleplerimizi gerçekleştirmesi için verdiğimiz 45 günlük süre 27 Mart Cuma günü doluyor. Ancak bu süre içerisinde bizim sorunlarımızla bir tek kişi bile ilgilenmedi. Bu nedenle biz de önümüzdeki hafta, daha önce de belirttiğimiz gibi, uluslararası standartlara erişebilmek ve haklarımızı koruyabilmek için Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu'na katılım başvurusu yapacağız" şeklinde kullanılan ifade maalesef Kıbrıs Türk Futbolunun sonunu getirecek bir girişimin habercisidir.

Değerli Başkan,

KKTC sporcusunun ve kulüplerinin "hakkını koruyabilmeyi" KOP'ta gören Sertoğlu'nun bu girişiminin arkasında daha başka neler yattığı, eminim önümüzdeki süreçte ortaya çıkacaktır.

Ancak bu aşamada ülke sporundan sorumlu Bakan olarak kamuoyunu ve kulüplerimizi doğru bilgilendirmek görevimdir.

Sayın Sertoğlu'nun "45 günlük süre 27 Mart Cuma günü doluyor. Ancak bu süre içerisinde bizim sorunlarımızla bir tek kişi bile ilgilenmedi" savı tamamıyla gerçek dışı, kulüplerimizi ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik manipülatif bir açıklamadır.

Bu süreç içerisinde gerek Bakanlığım, gerekse Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri en üst düzeyde sorunla ilgilenmişler ve ilgilenmeye de devam etmektedirler, etmekteyiz.

Ankara'da TC Gençlik ve Spor Bakanı ile yapmış olduğumuz görüşmeler, bizzat kendisinin de katıldığı TFF Başkanı ile yapılan görüşmeler ve ayni zamanda KTFF Yönetim Kurulu üyesi de olan Bakanlığımda görevli üst düzey bir yöneticimin sorunların çözümüne çare bulmak için Ankara'da birçok kez toplantıya katılmış olması Sayın Sertoğlu'nun bilgisinde olan gelişmelerdir.

Kendisinin de birebir katıldığı görüşmeler de ortadayken, "bu süre içerisinde bizim sorunlarımızla bir tek kişi bile ilgilenmedi" şeklinde bir açıklama yapmasının ardında yatan nedenleri açıklamak Sayın Sertoğlu'na düşmektedir.

BAL ligine transfer sorununun muhatabı Türkiye, üstüne düşen girişimleri yapmış ancak kendilerinden talep edilen bu girişimler bizzat Sertoğlu tarafından reddedilmiş, yapılan girişimi "değerlendirme" fırsatı dahi KTFF Genel Kuruluna verilmemiştir. Tek kişinin kazdığı kuyuya tüm kulüplerimiz sürüklenmektedir ve ülkede futbolun sonu hazırlanmaktadır.

Biz bu filmi daha önce de görmüştük. KKTC halkı verilen sözlerin unutulmasından tutun da, yanlış yönlendirilmeye kadar her manipülasyonu yaşamış ve sonunda kendi gerçekliğini inşa etmiştir.

Sporcularımızın en az yarısının futbol dahi oynayamayacağı; vatandaşlarımız ve kulüplerimiz arasında doğrudan ayırımcılığın yaşanacağı; KKTC coğrafyasının "illegal ve işgal bölgesi olarak" tanımlanacağı; futbola mali desteğin tümden kesileceği; BAL ligi sorununun içinden çıkılamayacak boyutlara taşınacağı; liglerimizin ve kulüplerimizin kapanma riskine girecekleri; ülkemizde futbol oynayan gençlerimizin sayılarında büyük azalma olacağı, bu absürt ve siyasi nitelikli girişimi Sayın Sertoğlu hangi düşünceyle "uluslararası standartlara erişebilmek ve haklarımızı koruyabilmek" şeklinde yansıtabildiğinin yanıtını kulüplerimize ve KKTC halkına vermek durumundadır.

Kulüplerimiz elbette bağımsız kuruluşlardır. Her bir kulübümüz kendi üyelerine sorarak kendi kararlarını verebilirler. Ancak kararlarını verirken eminim yukarıdaki hususları da dikkate alacaklardır

Futbolumuzun dışa açılması için birçok çare vardır ve olması gereken hükümet ve federasyonun bu çareleri birlikte zorlamasıdır. Ne var ki tüm iyi niyetli yaklaşımlarımıza rağmen tek alternatif üzerinde ve anlaşıldığı kadarı ile kapalı kapılar ardında verilmiş olan söz nedeniyle KOP'a müracaat tek alternatif haline getirilerek camiaya sunulmuştur. Kıbrıs Türk Futbolunun "kurtuluşunu" KOP'ta görmek siyasetin iflası KKTC futbolunun ise intiharıdır.

Spordan sorumlu Bakan olarak; gerek ülke siyaseti açısından gerekse ülke sporu açısından genel olarak KKTC kamuoyunu özelde ise değerli kulüplerimizi bilgilendirmek benim görevimdir.

Bu gerçeklerden hareket ederek camianızın aydınlatılarak bir karara ulaşmanızı ümit eder, Genel Kurulunuzda alınacak karara saygılı olacağımızı bilginize sunarım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.