SPOR
okuma süresi: 3 dak.

İrfan Günsel: "Hedef Avrupa kupaları"

İrfan Günsel: "Hedef Avrupa kupaları"

Türkiye Kadınlar 1.Ligi'ne yükselen YDÜ'de zaferin mutluluğu yaşanırken, Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Günsel gelecek adına iddialı konuştu.

Yayın Tarihi: 05/05/15 10:11
okuma süresi: 3 dak.
İrfan Günsel: "Hedef Avrupa kupaları"
A- A A+

Yalova'da düzenlenen final grubunda ikinci gelerek Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi'ne yükselen Yakın Doğu Üniversitesi'nde büyük bir mutluluk yaşanıyor. Oynadığı 7 maçta 6 galibiyet alan ve Kıbrıs Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran YDÜ'de, başarının mimarları gelecek adına da umutlu konuştu.

"Büyük yürekleri ve yetenekleri olan kişileriz"

Tüm maçları takip eden ve takımla birlikte aynı heyecanı paylaşan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan Günsel, söyleyecek kelime bulmanın zor olduğu bir olaya tanıklık ettiklerini belirtti.

Günsel, "Bu başarı Kıbrıs Türkü'nün neler başarabileceğinin bir göstergesidir. Küçük bir toplum olabiliriz, ama çok farklı ve özel insanlarız. Büyük yürekleri ve yetenekleri olan kişileriz. Aldığımız bu netice de bu toplumun istediğinde neler başarabileceğinin bir göstergesidir." diyerek, her güzel olayı Kıbrıs Türk halkına armağan etmekten duydukları gururu aktardı.

"Oyun şimdi başlıyor"

İrfan Günsel, alınan başarıyı 'akvaryumda değil, okyanusta yüzülebileceğinin bir göstergesi' olarak nitelendirirken, ambargo diyerek mazaret üretmek yerine, mazareti bırakıp hedefe odaklanıldığında istenilenin başarılabileceğini gösterdiklerini vurguladı.

"Oyun şimdi başlıyor" diyen İrfan Günsel, gelecek sezon 1.ligde başarılı olacak bir takım kuracaklarını ve hedeflerinin Avrupa kupalarına kalmak olduğunun altını çizdi.

Atamtürk: Çığır açabilecek bir oluşum yarattık

YDÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Hakan Atamtürk de kazanılan başarının en güzel tarifinin tarih yazmak olduğunu ifade etti.

"Ülke adına yön verebilecek, çığır açabilecek oluşum yarattık" diyen Atamtürk, 1.lige yükselmenin ülke sporu açısından çok değerli bir olay olduğu üzerinde durdu.

"Başarı büyük düşünmeyi getiriyor"

Bu yola çıkarken bıyıkaltı tebessüm edenleri hatırladığını ifade eden Atamtürk, sonrasında zaman ile bu tebessümlerin kahkahaya dönüştüğünü vurguladı.

Kıbrıs Türkü'nün kendi içinden çıkarak yurt dışında başarı kazanmasının önemine vurgu yapan Hakan Atamtürk, bunun da kendilerine daha büyük düşünmeyi getirdiğini sözlerine ekledi.

Şükrü BURAĞAN / KTSYD

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.