SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Efsane'nin kitabı görücüye çıktı!

Efsane'nin kitabı görücüye çıktı!

Kıbrıs futbolunun efsanesi Mustafa Defteralı ,10.defin yıldönümünde, Dr Bülent Dizdarlı'nın kaleme aldığı "EFSANEDEN DOĞAN EFSANE MUSTAFA DEFTERALI" adlı kitabın tanıtımı dün yapıldı.

Yayın Tarihi: 26/05/15 07:39
okuma süresi: 3 dak.
Efsane'nin kitabı görücüye çıktı!
A- A A+

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu,KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz,Yayın Yüksek Kurulu Başkanı İlkay Diren,Defteralı'nın ailesi,spor basını ve davetlilerin yer aldığı anma töreninde söz alan kitabın yazarı Dr.Bülent Dizdarlı,uzun soluklu bir çalışmanın sonunda elde edilen belgelere dayanarak bu kitabı yazdığını kaydetti.

Merhum Mustafa Defteralı'nın oğlu Atilla Defteralı'nın kendisini arayıp bu fikri ortaya attığını söyleyen Bülent Dizdarlı,daha sonra birçok gazetenin arşivinden ve merhum Defteralı'nın ailesinden elde ettiği bilgileri biraraya getirdiğini söyledi.

Böylesi önemli bir insanı kaleme almanın kolay olmadığını söyleyen Bülent Dizdarlı,ülkemizde yetişen en büyük futbolculardan olan Mustafa Defteralı'nın sosyal hayatında da çok renkli bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

Kitabı tamamladıktan sonra daha birçok bilgiye sahip olduğunu ancak kitabın tamamlandığını söyleyen Bülent Dizdarlı,bundan sonra böylesi bir çalışma yapacak olanlarla o bilgileri paylaşacağını söyledi.

Dizdarlı,özelde Çetinkaya,genelde ise Kıbrıs Türk Futbolu'na büyük emekleri geçen Mustafa Defteralı'nın bir dönem Güney Kıbrıs ve İngiltere'den transfer teklifleri aldığını ancak Çetinkaya'dan kopamadığını söyledi.

Bülent Dizdarlı'nın ardından kendisi ile ayni isim ve soyadını taşıyan kızkaedeşi'nin oğlu Mustafa Defteralı,dayısının hayatından kesitleri konuklarla paylaştı. Bu kitabın ailesi için çok önemli olduğuna vurgu yapan Defteralı,kitabın yazarı Dr.Bülent Dizdarlı'ya plaket takdim etti.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise yaptığı konuşmada,Kıbrıs Futbolu'nun efsane ismi Mustafa Defteralı'nı anlatan böylesi önemli bir kitabı yazdığı için Dr. Bülent Dizdarlı'ya teşekkür etti. Kitabı 2-3 kez okuduğunu ancak bir kez daha okuyacağını söyleyen Sertoğlu,emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından davetliler aldıkları kitabı Dr.Bülent Dizdarlı'ya imzalattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.