SPOR
okuma süresi: 2 dak.

FIFA'ya polis baskını: "Bazı üst düzey isimler gözaltında"

FIFA'ya polis baskını: "Bazı üst düzey isimler gözaltında"

İsviçre polisi, ABD'nin yönelttiği yolsuzluk iddialarına dayanarak sabahın erken saatlerinde beklenmedik bir operasyon düzenledi ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) bazı yöneticilerini gözaltına aldı.

Yayın Tarihi: 27/05/15 09:28
okuma süresi: 2 dak.
FIFA'ya polis baskını: "Bazı üst düzey isimler gözaltında"
A- A A+

Polisin 6 dolayında FIFA yetkilisini gözaltına aldığı belirtiliyor; ancak bu kişilerin isimleri açıklanmadı.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'in gözaltına alınanlar arasında bulunmadığı kaydedildi.

BBC'nin edindiği bilgilere göre bu sabah erken saatlerde, Zürih'teki Baur au Lac oteline ondan fazla sivil giyimli polis tarafından operasyon düzenlendi.

New York Times gazetesi, gözaltına alınan şahısların ABD'ye gönderileceğini bildirdi. Gazete, sivil giyimli polislerin, FIFA yetkililerinin kaldığı Baur au Lac otelinin resepsiyonundan oda anahtarlarını alarak operasyonu yürüttüğünü duyurdu.

Gözaltı operasyonu sırasında herhangi bir olay çıkmadığı kaydedildi. Gözaltına alınan şahıslardan en az ikisinin kelepçe takılmaksızın otelden çıkarıldığı gözlendi.

Yaygın yolsuzluk iddiaları

FIFA yöneticilerine yöneltilen ve son 20 yılı kapsayan suçlamalar arasında, kara para aklama, haraç alma ve para transferi sahtekarlığı yer alıyor. Bu yolsuzluklar, Dünya Kupası adaylıkları, pazarlama kampanyaları ve yayın haklarıyla ilişkilendiriliyor.

New York Times'a göre, yetkililer, FIFA'nın çok büyük yetkiler taşıyan yönetim kurulunda görevli isimlerin hedef alındığını söyledi.

Gazete, bu sabahki tutuklamaların, "dünyanın en gözde spor dalını yöneten milyarlarca dolarlık bir örgüt" diye nitelediği FIFA açısından beklenmedik bir darbe olduğunu"yazıyor.

FIFA Cuma günü Zürih'te yıllık toplantısını yapacak. Bu toplantıda Sepp Blatter'in beşinci kez başkan seçilmesi gündemde.

New York Times, futbolda en güçlü isim olarak kabul edilen Blatter'e herhangi bir suçlama yöneltilmese de, bu gözaltı ve soruşturmaların FIFA Başkanı için önemli bir tehdit yaratttığını belirtiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.