SPOR
okuma süresi: 2 dak.

KTFF'nin yeni tüzüğü Savcılık'ta

KTFF'nin yeni tüzüğü Savcılık’ta

Futbol Federasyonu Tüzük Kurultayı'nda onaylanan yeni tüzük, bir ayda Başbakanlık ve spordan da sorumlu bakanlık ve Savcılık'a giderek yolu yarıladı.

Yayın Tarihi: 02/06/15 08:02
okuma süresi: 2 dak.
KTFF'nin yeni tüzüğü Savcılık’ta
A- A A+

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) tüzük kurultayı tarafından 8 Mayıs 2015 tarihinde onaylanan yeni KTFF Tüzüğü, bir aylık bir süreç sonrasında Savcılık'a geldi.

40 üye kulübün katıldığı tüzük kurultayında, Yalova ve Yenicami kulüplerinin çekimser kalmalarına rağmen 38 kulübün kabulü ile onaylanan yeni KTFF Tüzüğü, Yönetim Kurulu tarafından Başbakanlığa verilmişti.

Önce Başbakanlık'tan spordan da sorumlu bakanlığa, oradan da Savcılık'a giden tüzüğün yasalarımıza uygunluğu yönünde görüş verilmesi üzerine ayni yolu bu kez tersten alacak. Bakanlar Kurulu'nun onaylamasının ardından Resmi Gazete'nin EK-4'ünde (Bakanlar Kurulu Kararları) yayınlanacak olan Yeni KTFF Tüzüğü yürürlüğe girmiş olacak.

FIFA'dan Randevu

Tüzüğün güzergahını takip ettiklerini belirten KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Yeni KTFF Tüzüğü'nün Savcılık'ta olduğu bilgilerini doğruladı.

Yeni KTFF Tüzüğü'nün Resmi Gazete'de yayınlanıp resmiyet kazanmadan hiçbir şey yapamayacaklarına dikkat çeken Sertoğlu, "Tüzüğümüzün resmileşmesi ile harekete geçeceğiz. Önce Kıbrıs Futbol Federasyonu Başkanı Sayın Costakis Koutsokoumnis ile görüşüp, ona da uygun bir tarih belirleyeceğiz. Ardından FIFA'dan randevu isteyeceğiz" diyerek yaşanacak süreci özetledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.