SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa Satranç Derneği Başkanı Tozakı, gençlikten umutlu

Lefkoşa Satranç Derneği Başkanı Tozakı, gençlikten umutlu

LSD Başkanı Halil Tozakı, genç sporculara teşvikin şart olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 28/06/15 09:53
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa Satranç Derneği Başkanı Tozakı, gençlikten umutlu
A- A A+

Geçtiğimiz yıl Hollanda'ya gittiklerini ve bu yıl Fransa'ya gideceklerini belirten Lefkoşa Satranç Derneği Başkanı Halil Tozakı, "Ülkemiz sporunda en önemli sorun dış temastır. Genç sporcularımıza bu olanağı yarattık. Çünkü gençlik, gelecektir"

Lefkoşa Satranç Derneği (LSD) Başkanı Halil Tozakı, her spor dalında olduğu gibi satrançta da genç sporcuları teşvik etmenin şart olduğunu söyledi.

"Ülkemiz sporunda en önemli sorun dış temastır" diyen Tozakı, bu nedenle iki yıldır Piramit Satranç Turnuvası düzenlendiğini ve bu turnuvanın tüm gelirinin dış temasa ayrıldığını açıkladı.

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen Piramit Satranç Turnuvası sayesinde Hollanda'ya gittiklerini anımsatan Tozakı, "Bu yıl Fransa'ya gidiyoruz. LSD Satranç Kafilesi'nde bu yıl yer alan sporcular arasında Arda Çayönlü; Necat Yazman; Ayberk Bilir; Yağmur Aytaçoğlu ve Ali Rıza Atıf Görgün gibi genç satranççılar var. Genç sporcularımızı götürmeye özen gösterdik. Çünkü gençlik, gelecektir" şeklinde konuştu.

Fransa'ya gidecek olan ve Kafile Başkanlığını LSD Başkanı Halil Tozakı'nın yapacağı 17 kişilik kafilede 11'i sporcu bulunuyor.
Morzine Festivali Satranç Turnuvası'na katılacak olan LSD Satranç Kafilesi 6 Temmuz 2015 tarihinde adamızdan ayrılacak ve 18 Temmuz 2015 tarihinde adamıza dönecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.