SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Yakın Doğu Üniversitesi futbolcu robotları Çin'de 11. oldu...

Yakın Doğu Üniversitesi futbolcu robotları Çin'de 11. oldu...

Yakın Doğu Üniversitesi Robot Futbol Takımı "NEUIslanders" FIFA tarafından organize edilen ve Çin'in Hefei şehrinde 17-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Robocup 2015 Robotlararası Futbol Dünya Şampiyonsında 11. Oldu. 4000 üniversite arasında elemeleri geçerek turnuvaya katılma hakkı kazanan 18 üniversite robot takımı arasında kendisine yer edinen edinen NEUIslanders turnuvada yer alan tek Türk takımı oldu.

Yayın Tarihi: 26/07/15 12:55
okuma süresi: 2 dak.
Yakın Doğu Üniversitesi futbolcu robotları Çin'de 11. oldu...
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi,Lefkoşa (Near East University,Nicosia) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, turnuvaya katılan takımlar arasında 4 yıllık geçmişi ile turnuvanın en genç futbol takımı olan NEUIslanders futbol takımı kurulduğu günden itibaren elemeleri geçerek Robocup Dünya Robotlararası Futbol turnuvasına katılım başarısını gösteriyor. Yakın Doğu Üniversitesi İnavosyon Merkezi Ar-Ge ekipleri tarafından geliştirilen NEUIslanders Robot Futbol takımı her dünya kupasında derecelerini geliştirme başarısını da gösteriyor. Carnegie Melon Üniversitesi ile Qazvin İslamic Azad Üniversitesi arasında oynanan final maçını kazanan Carnegie Melon Üniversitesi turnuvanın şampiyonu oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi Müdürü Ahmet Çağman yaptığı açıklamada elemeleri geçerek turnuvaya katılan tek Türk üniversitesi olmanın gurunu yaşadıklarını ifade ederek, turnuvanın en genç takımı olarak dünya 11.si olmanın kendilerini daha fazla çalışmaya motive ettiğini belirterek önümüzdeki yıl da daha iyi bir derece ile ülkemize döneceklerini söyledi. Robotlararası Dünya Futbol Şampiyonasını ülkemizde düzenlemek için görüşmeler yaptıklarını belirten Ahmet Çağman, şampiyonanın önümüzdeki yıl Almanya'da düzenleneceğini, Almanya'da da yapılacak görüşmeler neticesinde Robocup 2017'nin ülkemizde düzenlenebileceğini dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.