SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi'ne görkemli gece

Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi'ne görkemli gece

Ülkenin önde gelen yatırımcı şirketlerinden PASHA" grubu , Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneğinin ralli sezonunun son ve büyük yarışına sponsor oldu. Şirket bünyesinde Ercan Havalimanında yaklaşık 1 yıl önce açılan ve özel hizmeteler veren Bosphore Lounge'ın özellikli kartı Bosphore Card'ın ismini verdiği "Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi" görkemli gala gecesiyle noktalandı.

Yayın Tarihi: 06/10/15 17:21
okuma süresi: 3 dak.
Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi'ne görkemli gece
A- A A+

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği (KTKOD)'nin geleneksel konuma getirdiği, bu yıl Türkiye'nin 3 ayrı ilinden yarışmacıların da katıldığı, 3 gün boyunca heyecan ve keyif dolu anların yaşandığı Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi gala gecesi Golden Tulip Otel Tulipano Lounge da yer aldı.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, Demokrat Parti Başkanı Serdar Denktaş, DP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy'un da katıldığı özel gece kupa töreni öncesi gecenin anlamını içeren konuşmalarla başladı. KTKOD onur plaketinin Pasha Group CEO su Ayhan Ergüven'e takdim edildiği gecede ilk konuşmayı yapan Bosphore Card Gnl.Md. Sedat Erbaş, gerek ülke sporuna gerekse turizme yönelik önemli yararları bulunan klasik ralliye ana sponsor olmanın gururunu yaşadıklarını belirtirken, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, yerel ve konuk katılımcılarla olaya destek veren ve katılanlara teşekkür etti. Gece kupa takdimi, kokteyl parti ve toplu anı fotoğrafı ile noktalandı.

Yarıştan Notlar

Bosphore Card Klasik Otomobil Rallisi 2 Ekim de start alarak iki gün boyunca toplamda 298 kilometrelik parkurda , 17 SHT (Sabit Hız Testi) 79 hız değişimi uygulamasıyla sürdü. Cumartesi geçilen etapların dereceleri canlı yayınlanmış ve ilk günü Burçin – Derya Aliusta ekibi lider tamamlamıştı. 2015 Klasik otomobil ralli şampiyonasına yüksek katsayı veren bu ralli öncesi şampiyonluğun beş ekip arasında geçmesi bekleniyordu.Şampiyona puan tablosunda ilk sırada olarak yarışa başlayan Çilen-Osman Kasapoğlu ekibi , ilk gün aldıkları cezalarla geriye düştüler.İkinci günün en iyi derecelerini de yapmalarına rağman aldıkları puanlar yetmeyerek yarışı yedinci tamamladılar.Yine şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Arcan Yiğit -Hüseyin Tünar ve İsmet Tufan ekibi , ilkgün sonunda yüksek cezalar alarak geriye düştüler.İkinci gün ise en iyi ikinci dereceyi yapsalarda yarışı beşinci sırada bitirdiler. Yarışın sonunda ilk gününü lider kapatan Burçin – Derya Aliusta ekibi ikinci gün de lider kalmayı başararak yarışın galibi oldular. İkinciliği Salih – Yonca Çeliker elde ederken üçüncülük Talmaç – Buket Başkaya ekibinin oldu. Bu son neticelerden sonra 2015 Şampiyona Genel Klasmanında pilotlarda Burçin Aliusta 2013 yılından sonra ikinci kez Klasik Otomobil Ralli Şampiyonu olmayı garantiledi. Co-pilotlarda ise şampiyon kimin olacağı matematiksel olarak yılın son faaliyetine kadar belli değildir. 37 ekibin kayıt yaptırıp 33 ekibin finiş yaptığı ralli bu yıl da katılımcılar ve izleyenlerine unutulmaz anılar bıraktı.

Lha

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.