SPOR
okuma süresi: 5 dak.

Mapfree ile MGA, KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşılaşacak

Mapfree ile MGA, KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşılaşacak

Basketbol Federasyonu Kupası Şampiyonu Mapfree ile lig şampiyonu Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), 26 Kasım Perşembe akşamı KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın kupasını almak için karşılaşacak.

Yayın Tarihi: 24/11/15 15:12
okuma süresi: 5 dak.
Mapfree ile MGA, KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşılaşacak
A- A A+

GALİP GELEN TAKIM UZUN BİR ARADAN SONRA KKTC CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINI ALMAYA HAK KAZANACAK

AKINCI: "SPOR, BARIŞ KARDEŞLİK DAYANIŞMADIR… SPORCULARIMIZI ULUSLARARASI ARENADE GÖRMEK EN BÜYÜK ARZUMUZ"

IŞIK: "HAK EDEN KAZANSIN"

NASIROĞLU: "CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASININ YENİDEN VERİLMESİNDEN MUTLUYUZ"

ARŞAHİT: "SPOR YATIRIMLARI GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN ÖNEMLİ"

ALAGÖZ: "CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASINI EN SON OYUNCUYKEN ALDIK. ANTRENÖRKEN DE ALMAK İSTERİZ"

Basketbol Federasyonu Kupası Şampiyonu Mapfree ile lig şampiyonu Mağusa Gelişim Akademisi (MGA), 26 Kasım Perşembe akşamı KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın kupasını almak için karşılaşacak.

Lefkoşa Atatürk Spor Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak maçın galibi, KKTC Cumhurbaşkanlığı'nın uzun aradan sonra yeniden verilemeye başlanan kupasını almaya hak kazanacak.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Cumhurbaşkanlığı Kupası ve basketbol final maçı konusunda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında Akıncı'nın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Salih Işık, Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu, Mağusa Gelişim Akademisi Antrenörü Arkan Arşehit, Mapfree Antrenörü Kadri Alagöz de birer konuşma yaptı.

AKINCI: "SPOR, BARIŞ KARDEŞLİK DAYANIŞMADIR"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, takımlardan birinin lig, birinin de federasyon kupasını aldığını anımsatarak, "Belli ki iki takım değerli" dedi.

Maçın sporun niteliğine uygun yapılmasını temenni eden Akıncı, "Spor, barış kardeşlik dayanışmadır" ifadesine yer verdi.

Akıncı, spor alanında yaşanan ambargolara dikkat çektiği konuşmasında, "Sporcularımızı uluslararası arenada görmek en büyük arzumuz" diyerek, Kıbrıs sorunun çözümüne işaret etti.

Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Salih Işık'ın kupa konusunda bir öneride bulunduğunu ve bunu tereddütsüz kabul ettiğini kaydeden Akıncı şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanlığı hayatın değişik alanlarında işin içinde olmalı. Asli görev müzakereleri sürdürmek, Kıbrıs sorunun çözümü için yapabileceklerimizi yerine getirmek ama yaşam da devam ediyor. İmkanlarınız nispetinde yapmamız gerekenleri yapacağız."

SENFONİ ORKESTRASI'NIN KONSERİ…

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın çekirdek kadrosunun oluşturulduğunu ve önümüzdeki Cumartesi bir konser vereceğini de anımsatan Akıncı, kupayı ve konseri "iki güzel olay" diye niteledi.

"BASKETBOLA AYRI BİR SEMPATİM VAR…OKULUN BASKETBOL TAKIMINDAYDIM"

Sporun her dalını sevdiğini ancak basketbola ayrı bir sempati duyduğunu kaydeden Mustafa Akıncı, lise yıllarında okulunun basketbol takımında olduğunu anlattı.

Basketbol karşılaşmalarında takımlar arasında beraberlik olamayacağını, mutlaka bir takımın kazanması gerektiğini de anımsatan Akıncı, "Bu yolda mağlup yok, iyi olan kazansın ama diğeri de kaybetmiş olmaz" dedi.

Kendisiyle görüşmeye gelen heyette öğretmenler olduğunu da belirten Akıncı, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.

IŞIK: "HAK EDEN KAZANSIN"

Basın toplantısında ilk sözü Cumhurbaşkanlığı Spor Danışmanı Salih Işık alarak, 2014- 2015 Basketbol Federasyon Kupası'nı alan Mağusa Gelişim Akademisi ile lig şampiyonu Mapfree'nin KKTC Cumhurbaşkanlığı kupasını almak için karşı karşıya geleceğini söyledi.

Maçı hak edenin kazanmasını dileyen Işık, maçın centilmence oynanması da temenni etti.

NASIROĞLU: "CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASININ YENİDEN VERİLMESİNDEN MUTLUYUZ"

Basketbol Federasyonu Başkanı Ertuğ Nasıroğlu, KKTC Cumhurbaşkanlığı kupasının uzun süredir verilmediğini kaydederek, Cumhurbaşkanlığı kupasının yeniden verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her iki takımın başarısına da işaret eden Nasıroğlu, "Hak eden kazansın" dedi, maçın centilmence geçmesini diledi.

ARŞEHİT: "SPOR YATIRIMLARI GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN ÖNEMLİ"

Mağusa Gelişim Akademisi Antrenörü Arkan Arşehit, spora yapılan yatırımların gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için önemli olduğunu söyleyerek, Perşembe akşamki maçı da değerlendirdi.

Mapfree'yi "değerli bir rakip" şeklinde niteleyen Arşehit, şu an antrenör olan Kadri Alagöz'ün yılların "idol" oyunsu olduğunu kaydetti, maçın güzel geçmesini diledi.

ALAGÖZ: "KUPAYI EN SON OYUNCUYKEN ALDIK, ANTRENÖRKEN DE ALMAK İSTERİZ"

Mapfree Antrenörü Kadri Alagöz, Cumhurbaşkanlığı kupasını en son oyuncuyken aldıklarını kaydederek, "Antrenörken de almak isteriz" dedi.

Konuşmasında sporcuların ambargolarla boğuştuğunu söyleyen Alagöz, "Centilmenlik ve dostluk kazansın" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.