SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Rum futbol federasyonu Başkanı'na Ay-yıldızlı forma!

Rum futbol federasyonu Başkanı'na Ay-yıldızlı forma!

İstanbul'da düzenlenecek organizasyon öncesi yapılan futbol maçında ay-yıldızlı forma giyen KOP (Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu) başkanına Rumlar sert tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 10/04/16 15:17
okuma süresi: 2 dak.
Rum futbol federasyonu Başkanı'na Ay-yıldızlı forma!
A- A A+

İstanbul'da önceki gün UEFA tarafından düzenlenecek olan Bölgesel Futbol Federasyonu toplantısı hazırlıkları ilginç görüntülere sahne oldu. Futbol için önemli olarak ifade edilen toplantıya Güney Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostakis Kutsokumnis de katılacak. Organizasyonun İstanbul'da yapılacağı gerekçesiyle Ay- Yıldız Milli takımının formasını giyen yabancı ülkelerin futbol federasyonu başkanları arasında KOP Başkanı Kutsokumnis da yer aldı. Ay-yıldızlı formayı giyen Rum Futbol Federasyonu başkanına Güney Kıbrıs'tan tepki yağdı. Sosyal medyadan tepki gösteren Rumlar, " Türk forması giydi. Türk vatandaşı da ol. Derhal istifa. Rum başkanı Türklere oyuncu oldu" gibi ifadeler kullandı.

İSİM TARTIŞMASI YAŞANIYOR

Öte yandan Kutsokumnis, toplantıya bölgeden 15 futbol federasyonunun katılacağını dile getirirken, bir sonraki toplantının Romanya, ondan sonrakinin de Güney Kıbrıs'ta yapılacağını sözlerine ekledi. Kutsokumnis'in sözde "Kıbrıs Cumhuriyeti'ni" toplantıda "Güney Kıbrıs" ismiyle temsil etmesinin beklendiğini ifade edilirken, Rumların sözde Kıbrıs Cumhuriyeti olarak temsil edilmesi için baskı yapmaya çalıştığı belirtildi.

SABAH

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.