SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Vodafone Arena'nın açılışı yapıldı!

Vodafone Arena'nın açılışı yapıldı!

Beşiktaş takımının yeni stadı Vodafone Arena, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla resmen açıldı. Siyah-beyazlı takım stattaki ilk maçını ise yarın Bursaspor ile oynayacak.

Yayın Tarihi: 11/04/16 08:13
okuma süresi: 3 dak.
Vodafone Arena'nın açılışı yapıldı!
A- A A+
Beşiktaş camiası, tamamlanmasını büyük heyecanla beklediği yeni stadı Vodafone Arena'ya kavuştu.

Siyah-beyazlı kulübün, Haziran 2013'te yıkılan BJK İnönü Stadı'nın yerine inşa ettiği ve 3 yıla yakın bir sürede yapımı tamamlanan Vodafone Arena'nın bugün protokol açılışı yapıldı. Statta ilk maç ise 11 Nisan Pazartesi günü Bursaspor ile oynanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 17.20 sularında Vodafone Arena'ya giriş yaptı. Erdoğan'ın yanında Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yerini aldı.

Resmi açılış öncesi şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Beşiktaş böyle bir stadı daha önceden hak etmişti'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Beşiktaş'ın böyle bir stadı daha önceden hakettiğini belirterek "Hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum. Vodafone Arena stadının, Kartalımızın yeni yuvasının hayırlı olmasını diliyorum. Başarılar, bol gollü galibiyetler diliyorum. 70'li yıllara gidelim dedim.. Şeref Stadı'nda oynadığımız yıllar... Böyle çim saha yok, toprağın içerisinde düştüğünüz zaman zımpara gibi vücudun derilerinin kalktığı yıllar... Örnek statlardan birine kavuşmak, gelişmenin göstergelerinden biri oldu. Beşiktaş böyle bir stadı çok önceden hak ediyordu. Gecikmiş hakkını elde etti." şeklinde konuştu.

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören'in Vodafone Arena'nın açılış töreninde yaptığı konuşmadaki gafıyla herkesi güldürdü.

Fikret Orman'ın ardından kürsüye çıkan TFF Başkanı Yıldırım Demirören konuşurken önce "Beşiktaş Başkanı olarak..." diye başladığı sözlerini Federasyon Başkanı olarak diye tekrarladı. Bu esnada gülüşmeler yaşandı.

Yıldırım Demirören, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Beşiktaş başkanı olarak....Pardon, Federasyon başkanı olarak size çok teşekkür ediyorum." deyince salonda daha sıcak bir ortam oluştu. Demirören, ayrıca "Sayın Cumhurbaşkanım bu stadın yapılmasında ne kadar katkınız olduğunu ben biliyorum" diyerek Erdoğan'a teşekkürlerini de sundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.