SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından resmen açıklandı.

Yayın Tarihi: 12/04/16 13:15
okuma süresi: 4 dak.
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin hakemi belli oldu
A- A A+
Yarın oynanacak ve saat 19.45'te başlayacak olan dev derbiyi Mete Kalkavan yönetecek. 21 Mart'ta oynanması beklenen ancak gelen ihbar sebebiyle ertelenen maçın hakemi de Mete Kalkavan'dı. Dolayısıyla TFF, derbinin hakemini değiştirmemiş oldu.

Kalkavan'ın yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ve Esat Sancaktar yaparken, 4. hakem Tolga Özkalfa, kale arkası hakemleri Sarper Barış Saka ve Burak Taşkınsoyolacak.

Mete Kalkavan üçüncü kez derbiye çıkacak

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta erteleme maçına atanan hakem Mete Kalkavan, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde ilk kez düdük çalacak. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulunca (MHK) yarın

oynanacak ertelenen derbide yeniden görevlendirilen Kalkavan, 2007-2008 sezonunda Süper Lig kariyerine başladı.

İlk kez 2012-2013 sezonunda Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde düdük çalan Kalkavan, bu sezon Beşiktaş-Galatasaray derbisini de yönetti. Kalkavan'ın görev yaptığı iki derbiyi de Beşiktaş 3-2 ve 2-1'lik skorlarla kazandı.

MHK, 17 Mart'ta Kalkavan'ı, Süper Lig'de 26. hafta oynanması gereken ancak güvenlik gerekçesiyle ertelenen Galatasaray-Fenerbahçe derbisine atamıştı.

Aslan'a müjde!

Son milli aradan bu yana sakatlıklarla başı dertte olan Galatasaray'a müjdeli haber... Wesley Sneijder,Selçuk İnan ve Hakan Balta, yarın Fenerbahçe'ye karşı görev yapabilecek. Sakatlığı süren Kamerunlu savunmacı Aurelien Chedjou'nun yerine ise Ryan Donk oynayacak.

Son oynanan milli maçlarda birçok sakat veren Sarı-Kırmızılılar, bir süredir kadro kurmakta zorlanıyordu. Ligde üst üste puan kaybedilen Eskişehir ve Rize maçlarında takım tanınmaz haldeydi. Kara kara düşünen teknik patron Riekerink'e, yarınki Fenerbahçe derbisi öncesi iyi haber 3 as futbolcudan geldi.

Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Hakan Balta'nın taktik idmanında takımla birlikte yer aldıkları ve dev mücadelede forma giyecekleri kaydedildi. Sneijder'in sakatlığına karşın oyun planını Hollandalı yıldız üzerine kuran 47 yaşındaki teknik adam, Selçuk ve Hakan'ın da dönüşüyle tam anlamıyla rahat bir nefes aldı. Sakatlığı bulunan bir başka futbolcu Chedjou'nun ise derbiye yetişmesi mümkün görünmüyor. Riekerink, Kamerunlu'nun yerine ön liberoda Donk'u kullanmayı planlıyor.

Başkanın saati derbiye kurulu!

Osmanlı beraberliği sonrası takıma moral veren Aziz Yıldırım, Konya yenilgisinin ardından küplere bindi. Başkan derbiyi düşünerek takıma tepki göstermedi ancak alınacak kötü bir sonuç, tavrını değiştirebilir.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bu sezon takım kötü sonuçlar aldığında da beklenen futbolu sergileyemediği zamanlarda da oyunculara ve teknik heyete sahip çıktı.

Osmanlı beraberliğinin ardından bile futbolculara, "Üzülmeyin. Şampiyon biz olacağız" diyerek destek ve moral verdi. Torku Konyaspor yenilgisi sonrası ise işler değişti. Başkanın bu mağlubiyet nedeniyle tam anlamıyla küplere bindiği öğrenildi.

Takımı ziyaret edecek

Ancak Yıldırım, Galatasaray derbisini düşünerek sessiz kalmayı tercih etti. Başkanın, yönetici arkadaşlarıyla birlikte zorlu mücadele öncesi bugün yapılacak son idmana giderek oyunculara yine moral vermesi bekleniyor.

Galatasaray karşısında alınacak kötü bir sonuç, başkanın tavrının değişmesine neden olabilir. Eğer bu gerçekleşirse, Aziz Yıldırım'ın teknik heyet ve takımla bir toplantı yapıp sert uyarılarda bulunması bekleniyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.