SPOR
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ-Çetinkaya TSK; "Küçük Kaymaklı ile aynı cezayı almamız adilane değil"

GAÜ-Çetinkaya TSK; "Küçük Kaymaklı ile aynı cezayı almamız adilane değil"

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Basın Danışmanı Erhan Başay yaptığı açıklamada "Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun kulübümüze yeterli savunma imkânı verilmeden, olayı başlatan Küçük Kaymaklı Spor Kulübü ile Kulübümüze aynı cezayı vermesi, adilane bir karar olmamakla birlikte oldukça manidardır" denildi.

Yayın Tarihi: 13/04/16 17:02
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ-Çetinkaya TSK; "Küçük Kaymaklı ile aynı cezayı almamız adilane değil"
A- A A+
GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Basın Danışmanı Erhan Başay, bir açıklama yaparak Küçük Kaymaklı ile Lefkoşa Atatürk Stadı'nda oynadıkları Kupa yarı final müsabakası sonrasında Küçük Kaymaklı futbol takımı taraftarının sergilediği davranış sonrasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından her iki takıma da birer maç saha kapatma cezası vermesini değerlendirdi.

Başay'ın yaptığı açıklma şöyle:

"GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü için, sportif başarıların yanında, fair play, futbolcularımız da dahil olmak üzere camiamız için çok büyük öneme sahiptir.

Karakteri, etik davranış kurallarını dürüstlükle ve saygıyla uygulamak olan kulübümüz, Lig ve kupa karşılaşmalarında bu karakterle mücadele vermektedir.

Küçük Kaymaklı ile Lefkoşa Atatürk Stadı'nda oynadığımız Kupa yarı final müsabakası sonrasında, Küçük Kaymaklı futbol takımı taraftarının, hem sporun ruhuna hem de taraftarı olduğu takımın ismine yakışmayacak davranış sergilemesi sonucunda sahalarımızda görmek istemediğimiz olayların yaşanmasına sebebiyet vermiştir.

Olayların ardından Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından her iki takıma da birer maç saha kapatma cezası verilmiştir.

Olaylar herkesin gözü önünde gelişmiştir. Bizim sadece 2-3 yöneticimiz ağır tahrik sonucu sahaya inmiş ve sadece kabul edilemez eylemin yapılmasını, futbolcularımızla birlikte engelleme uğraşı içinde olmuşlardır.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu'nun kulübümüze yeterli savunma imkânı verilmeden, olayı başlatan Küçük Kaymaklı Spor Kulübü ile Kulübümüze aynı cezayı vermesi, adilane bir karar olmamakla birlikte oldukça manidardır.

Sene başından beri nerdeyse gittiğimiz her deplasman maçında ağır hakaret ve küfürlere maruz kalmamıza rağmen, sükunetimizi ve camiamızın sporun kardeşlik ve dostluk olduğuna olan inancımızı koruma kararlılığındandır. Bu tavrımızın başka bir sebebi yoktur.

GAÜ- Çetinkaya Türk Spor Kulübü olarak, Fair Play kuralları çerçevesinde, camiamızın efsanevi ruhuna ve karakterine yakışır davranışlar içerisinde olmamız, bazı çevreler tarafından yanlış algılanarak, kulübümüz mağdur edilmeye çalışılmaktadır.

Efsane GAÜ- Çetinkaya Türk Spor Kulübü olarak bizler, misyonumuz olan KKTC futbolunun geliştirilmesi adına, fairplay kuralları çerçevesinde mücadelemizi sürdüreceğimizi, haksız ve adil olmayan kararlara karşı camiamızı koruma hakkımızın saklı olması koşuluyla tüm mücadelemizi sezon sonuna taşıdığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.