SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Amerikan Koleji'nden yeni başarılar

Amerikan Koleji'nden yeni başarılar

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Okullar Grubuna bağlı eğitim veren Amerikan Koleji Genç Kız ve Genç Erkek takımları KKTC MEB Liselerarası Atletizm finallerinde yeni başarılara imza attı.

Yayın Tarihi: 27/04/16 11:07
okuma süresi: 3 dak.
Amerikan Koleji'nden yeni başarılar
A- A A+

Kız Lise Atlezim takımında yarışan Gizem Armutlu Cirit Atma branşında rekor kırarak ülkenin en iyi cirit atma derecesine sahip oldu.

Kız Lise Atlezim takımında Zeynep Süngü 100 metre engelli ve Uzun atlama branşlarında 1. Olarak okula şampiyonluk kazandırarak, okul puanlamasına önemli kattı sağlamış oldu.

21-22 Mart tarihlerinde KKTC MEB Liselerarası Atletizm eleme müsabakalarına katılan Amerikan Koleji, Atletizm Genç Kız ve Genç Erkek takımları elemeleri geçerek ilk 7 takım arasında finale kalmıştı. 24-25 Mart tarihlerinde KKTC MEB okullararası Atletizm eleme müsabakalarına katılan Ortaokul Kız Takımı, Yapılan yarışmalarda, takım olarak ve ferdi olarak başarılar sağlanmıştı.

Sporcular Uzun Atlama 100 metre Engel ve Cirit Atma branşlarında birinciliği almayı başararak takıma yüksek puanlar kazandırdı. Genç Kız Atletizm Takımında; Uzun Atlama ve 100 Metre Engel yarışların Zeynep Süngü; Cirit Atma yarışlarında Gizem Armutlu birinci gelirken, üç adım atlama ve 200 Metre yarışlarında Ayçin Özdenya ikinci geldi. 100 Metre yarışlarında ise Yeliz Aydın üçüncü geldi. Amerikan Kolej Genç Erkek takımından, Uzun Atlama ve Üç Adım Atlama yarışlarında Can Yöncü ikinci geldi.

Selvihan Dural 300 metre ve Uzun Atlama branşlarında 3., Melek Gökçen Ceylan Disk atma branşında1. ,Ayben Arapoğlu yüksek atlamada 3. , Arzu Yılmaz 100 metre engellide 3. geldi. Suzan Su Çırakoğlu, Selvihan Dural, Arzu Yılmaz ,Yağmur Şebnem Köse 100 metre bayrak yarışlarında 2.geldi.Takım olarak Ortaokul kız takımı 3. gelerek kupayı kazandı.

Erkek Lise Atletizm takımından Can Yöncü Uzun Atlama ve Üç Adım Atlama yarışlarında 2. geldi.Mustafa Çetin, Cirit Atma'da 3. geldi.

Konuyla ilgili Amerikan Kolejin'den yapılan açıklamada, öğrencilerin elde etmiş oldukları sportif başarılar ve kazanımların kendileri adına olduğu kadar, Amerikan Koleji ve Kıbrıs adına da çok önemli olduğunu kaydettiler. Öğrencilerin derslerde göstermiş oldukları başarıları, sportif başarılarda da göstermiş olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirilen açıklamada, öğrencilerini her zaman desteklediklerini ve yetenekleri doğrultusunda öğrencilerinin inandığı her çalışmanın arkasında oldukları kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.