SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Kupası sahibini buldu

Kıbrıs Kupası sahibini buldu

K-Pet Futbol Ligleri'nde sezonun geçen hafta sona ermesinin ardından Kıbrıs Kupası da sahibini bugün buldu. Küçük Kaymaklı rakibi Yenicami'yi 6-5 mağlup ederek kupayı aldı.

Yayın Tarihi: 07/05/16 20:13
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Kupası sahibini buldu
A- A A+

Kıbrıs Kupası finali Yenicami - Küçük Kaymaklı arasında oynandı. Normal süresi ve uzatmaları berabere biten karşılaşmada kupanın sahibini seri penaltı atışları belirledi.

Kupa finali Girne 20 Temmuz Stadı'nda oynandı. Yoğun yağmur altında oynanan karşılaşmada izleyenler büyük heyecan yaşadı. Maçın hemen başında Küçük Kaymaklı hızlı gelişen atakta 1-0 öne geçti. Maçın ilk devresinde 1-0 geriye düşen Yenicami ataklarını sıklaştırdı ve baskısı golü getirdi. Yenicami golün şoku üstünden atlatarak skoru 1-1'e getirerek devreyi eşitlikle tamamladı. Maçın ikinci yarısında iki ekip de birbirine üstünlük sağlayamazken maçın 90 dakikalık süresi 1-1'lik sonuçla tamamlandı.

Finalde 15'er dakikalık iki uzatma devresine geçildi. Uzatmanın ilk çeyreğinde Küçük Kaymaklı bir kez daha öne geçti ve skoru 2-1'e taşıdı. Fakat bu üstünlüğünü koruyamayan Küçük Kaymaklı uzatmanın ikinci çeyreğinde kalesinde golü gördü ve Yenicami skoru 2-2'e getirdi. Uzatmanın geri kalan kısmında başka gol olmayınca kupanın sahibini seri penaltı atışları belirledi.

Maçın 120 dakikalık sonucunda birbirilerine üstünlük sağlayamayan ve adına yakışır bir mücadele sergilenen kupa finalinin penaltı atışları da aynı çetin mücadeleyle tamamlandı. Penaltı atışları sonucunda Küçük Kaymaklı rakibi Yenicami'yi 6-5 mağlup ederek kupaya uzandı.

Küçük Kaymaklı kupasını maçı tribünden izleyen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın elinden aldı.

Küçük Kaymaklı bu sezon kazandığı kupayla birlikte tarihinde Kıbrıs Kupası'nı 7. kez müzesine götürmüş oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.