SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye sahip çıkmadı, Güney Kıbrıs adına yarışacak!

Türkiye sahip çıkmadı, Güney Kıbrıs adına yarışacak!

Vücut geliştirme sporcusu Sami Hamidi, yaşlanan tüm olumsuzluklara rağmen sporunu yaparak Olimpia yarışmasına hazırlandığını söyledi

Yayın Tarihi: 26/05/16 18:49
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye sahip çıkmadı, Güney Kıbrıs adına yarışacak!
A- A A+
Hamit Sakallı'nın haberine göre; Güney Kıbrıs Milli Takımı'na seçilen ve IFBB Avrupa Şampiyonası'nda yarışmak üzere İspanya'ya giden ancak burada yarışamadan geri dönen Sami Hamidi açıklamalarda bulundu ve sadece sporunu yapmak istediğini söyledi.

"Hep engellendim"

Hamidi "Ben daha önce Türkiye'de yarışmak istedim ancak engellendim. Türiye'de yarışabilmek için Türkiye'den bir kulüp adına kaydolup yarışmak istedim, bu da engellendi. Bunun üzerine, Azerbaycan'dan şansımı denemek istedim. Azerbaycan adına katıldığım IFBB Dünya Şampiyonası'nda 5. oldum" diyerek yaşadığı zorlukları aktardı.

Sami Hamidi, Azerbaycan adına Arnold Classic yarışmasına katılmak için hazırlanmaya başladığını ancak bu yarışmaya da Azerbaycan vatandaşı olmadığı için katılmasının engellendiğini vurguladı.

"Kıbrıs Cumhuriyeti adına yarışacağım"

"25 yaşında genç bir sporcu olarak yarışmak ve kendimi geliştirmek adına bu engellerden sonra, her Kıbrıslı gibi, vatandaşı olduğum, Kıbrıs Cumhuriyeti'nde şansımı denemek istedim. Güney Kıbrıs Milli Takımı'na girerek Avrupa Şampiyonası'na gittim. Orada benim önüme yine engeller çıkardılar" diyen Hamidi, daha önce Türkiye Cumhuriyeti adına yarıştığı ve Güney Kıbrıs Milli Takımı'na transferinin yapılmadığından dolayı yarışamayacağının söylendiğini açıkladı.

"Özür dileyecek bişey yapmadım"

Sami Hamidi, yarışabilmesi için tek şansının verilen özür kâğıdını imzalayıp, sosyal medyada bir özür yazısı paylaşmak ve bu yarışta Kıbrıs Cumhuriyeti adına değil de Türkiye Cumhuriyeti için podyuma çıkmak olduğunun kendisine söyledndiğini belirterek "özür dileyecek bir şey yapmadığıma inandığım için bu istekleri yapmadım ve bu yarışı pas geçme hakkımı kullandım. Şu an IFBB'den gelen onay doğrultusunda İspanya'da 10-12 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Olympia yarışmasına katılmaya hak kazandım ve bu yarışmaya hazırlanıyorum. Benim tek isteğim özgürce sporumu yapıp kendimi geliştirmektir" dedi.

"Sadece sporumu yapmak istiyorum"

Sosyal Medyada aldığı olumsuz tepkilere çok takmadığını belirten Sami Hamidi, "benim büyükbabam TMT'nin kurucularındandır. Ailemiz de, 74 savaşında yakınlarını kaybetmiş bir ailedir. Ben yıllarca KKTC ve TC bayrağı altında milli bir sporcu oldum. Herkesin görüşüne saygım vardır ancak, benim için sporda din, dil ve ırk ayrımı yoktur. Spor barış ve kardeşliktir. Barış görüşmelerinin yapıldığı bu günlerde bu tarz düşmanca yorumlar ve eleştirileri oldukça basit karşılıyorum. Ben daha önce söylediğim gibi sadece sporumu yapıp kendimi geliştirmek istiyorum ve herkesi kendi işiyle ilgilenmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Gündem Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.