SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Özgürgün: "Yardımlar ülke sporu ve sporcusunun yüzünü güldürüyor"

Özgürgün: "Yardımlar ülke sporu ve sporcusunun yüzünü güldürüyor"

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Anavatan Türkiye'nin spor alanında vereceği destek ve katkının çok önemli olduğunu, özellikle federasyonlar düzeyinde yapılan yardımların ülke sporu ve sporcusunun yüzünü güldürdüğünü ifade ederek, pırıl pırıl yetişen gençlerle gurur duyduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 07/06/16 18:13
okuma süresi: 3 dak.
Özgürgün: "Yardımlar ülke sporu ve sporcusunun yüzünü güldürüyor"
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC Judo ve Kıckboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel ile Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ve yardımcısı Yavuz Yolcu, judo dalında kulüpleri olan belediyelerin başkanları; Tatlısı Belediye Başkanı Hayri Orçan, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Paşaköy Belediye Başkanı Habil Tülücü, Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan ile sporcu ve federayon yetkililerinden oluşan heyeti kabul etti.

Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu da hazır bulundu.

Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada, "Sizleri böyle pırıl pırıl gençlerle burada görmekten büyük memnuniyet duyuyorum" dedi.

İki ülke federasyonu arasındaki işbirliğinin aratarak devam etmesini dileyen Başbakan Özgürgün, Anavatan Türkiye'nin spor alanında vereceği destek ve katkının çok önemli olduğunu, özellikle federasyonlar düzeyinde yapılan yardımların ülke sporu ve sporcusunun yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Türkiye ile spor alanında işbirliğini öngören uluslararası bir anlaşma imzalandığını ve bu anlaşmanın Meclis alt komitesinden geçtiğini anımsatan Başbakan Özgürgün, anlaşma ile Türkiye'nin ülke sporuna desteğinin daha da artacağını dile getirdi.

Sporun her branşının ve her sporcunun kendileri için değerli olduğunu ifade eden Başbakan Özgürgün, pırıl pırıl yetişen gençlerle gurur duyduğunu söyledi.

KKTC Judo ve Kickboks Federasyonu Başkanı Niyazi Demirel de, Başbakan Özgürgün'e görevinde başarılar dileyerek, spora yaptığı katkıdan dolayı teşekkür etti.

Federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi aktaran Niyazi Demirel, Uluslararası Kickboks Federasyonu'nun (ISKA) 17-22 Mayıs tarihlerinde Almanya'da düzenlediği ve 36 ülkeden bin 200 sporcunun katıldığı Dünya Şampiyonası'ndan madalyalarla döndüklerini belirterek, şampiyonada KKTC'nin 1 birincilik, 5 ikincilik ve 7 de üçüncülük kazandığını söyledi.

Kabulde, Niyazi Demirel ve Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal Başbakan Özgürgün'e plaket takdim etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.