SPOR
okuma süresi: 5 dak.

İtalya Belçika'nın fişini çekti...

İtalya Belçika'nın fişini çekti...

Euro 2016 E Grubu'nda İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.

Yayın Tarihi: 14/06/16 08:15
okuma süresi: 5 dak.
İtalya Belçika'nın fişini çekti...
A- A A+
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu maçında İtalya, Belçika'yı 2-0 mağlup etti.

Stade de Lyon'da oynanan maçta İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 32. dakikada Emanuele Giaccherini ve 90+3. dakikada Graziano Pelle kaydetti. İtalya, bu galibiyetle şampiyonaya 3 puanla başladı.

Maçtan dakikalar

Maç İtalya'nın 2-0 galibiyetiyle sonuçlandı.

90+3'te Candreva'nın ortasında Pelle farkı 2-0'a getirdi.

90. dakika DeBRuyne'in ortasında önce Origi sonra Fellaini ayaklarına gelen topu kaleye atamadı.

85. dakikada Immobile müthiş şutun Courtois müthiş çıkardı.

82. dakikada Origi çok uygun durumda topu kafayla üstten auta göndermeyi başardı.

78. dakikada Maçtaki üçüncü sarı kartı da İtalya'da Divock Origi'ye sert faul yapan Leonardo Bonucci gördü.

75. dakikada İtalya'da Antonio Conte ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullandı ve Eder yerine oyuna Ciro Immobile giriyor.

75. dakikada Maçtaki ikinci sarı kartı da yine kontra atak sırasında rakibi Dries Mertens'i arkadan çekerek durduran Eder görüyor.

75. dakikada Belçika'da teknik direktör Marc Wilmots üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını da kullandı ve sağ bek oyuncusu Laurent Ciman yerini ofans oyuncusu Yannick Carrasco'ya bıraktı.

73. dakikada Belçika'da ikinci oyuncu değişikliği yapldı ve günün etkisiz ismi Romelu Lukaku yerini Divock Origi'ye bıraktı.

65. dakikada Maçtaki ilk sarı kart, rakibi Eden Hazard'ı çekerek durduran Giorgio Chiellini'ye çıktı.

56. dakikada Hazard'ın şutu Buffon'un üzerine gitti.

54. dakikada Pelle'nin kafa vuruşunu Courtois müthiş kurtardı.

53. dakikada Lukaku mutlak gol pozisyonunda topu kalecinin üzerinden aşırdı ama az farkla top auta gitti.

İkinci yarı başladı.

İlk yarı İtalya'nın 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

45. dakika Belçika ceza alanı içinde Graziano Pelle topu ıskaladı ve takımı adına net pozisyondan faydalanamadı.

41.dakikada Rakip ceza alanı arkasında topla buluşan Kevin de Bruyne, sol çaprazda şutunu çekmekte geç kaldı ve İtalya savunması yatarak müdahalesi ile topu kornere gönderdi.

39. dakikada İtalya ceza alanı dışında Fellaini'den aldığı topa sert vuran Axel Witsel'in bu şutu kaleci Gianluigi Buffon'un kontrolünde auta çıktı.

36. dakikada Belçika ceza alanı içinde Marco Parolo'nun kafa pasında Graziano Pelle, altı pas dışında bomboş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak bu şut yan kale direğini adeta yalayarak auta çıktı.

35. dakikada Antonio Candreva'nın rakip ceza alanı dışı sağ çaprazından sert şutunu doksan diye tabir ettiğimiz noktadan kaleci Thibaut Courtois kornere çelmeyi başardı.

32. dakikada Orta alandan gönderilen uzun topu savunma arkasında kontrol eden Emanuele Giaccherini, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve plase vuruşu Thibaut Courtois'in solundan filelerle buluştu.

20. dakikada Sol kanatta boş alanı iyi gören Matteo Darmian topsuz koşusunu yaptı ve önüne atılan uzun topa kalesinden çıkan Thibaut Courtois son anda rakibinden önce müdahalesini yapmayı başardı.

17. dakikada Hızlı gelişen Belçika atağında Kevin de Bruyne'un pası savunma arkasına sarkmaya çalışan arkadaşı Romelu Lukaku'yu bulmadı ve Leonardo Bonucci topu kazanan isim oldu.

10. dakikada Marouane Fellaini'nin rakip ceza alanı dışına indirdiği topa Radja Nainggolan çok sert vurdu ve yere de çarpan topu tecrübeli eldiven Gianluigi Buffon direk dibinden kornere çelmeyi başardı.

5. dakikada Sol kanattan Belçika ceza alanına gelen ortayı ters kanatta Andrea Barzagli kontrol etti ve altı pas içine yerden ortasını Thomas Vermaelen uzaklaştırdı.

4. dakikada Eder'in rakip ceza alanı yayı dışında önünde bulduğu topa sert vurmak istedi ancak savunmadan seken topu kaleci Thibaut Courtois kontrol etti.

2. dakikada Sağ kanattan gelişen Belçika atağında İtalya ceza alanında Andrea Barzagli kademeye girdi ve topu aynı kanattan taca gönderdi.

11'LER

İtalya'nın ilk 11'i: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, Darmian, Eder, Pelle.

Belçika'nın ilk 11'i: Courtois, Ciman, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Witsel, Nainggolan, Fellaini, De Bruyne, Hazard, Lukaku.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.