SPOR
okuma süresi: 2 dak.

NBA finalleri sosyal paylaşım rekoru kırdı

NBA finalleri sosyal paylaşım rekoru kırdı

NBA Final serisi, ABD'de 2016 yılının Twitter üzerinden en çok mesaj paylaşılan spor olayı oldu.

Yayın Tarihi: 24/06/16 08:34
okuma süresi: 2 dak.
NBA finalleri sosyal paylaşım rekoru kırdı
A- A A+
Amerikan Basketbol Ligi (NBA) finalinde Cleveland Cavaliers'ın Golden State Warriors'a 4-3 üstünlük kurarak şampiyonluğa ulaştığı 7 maçlık seriyle, televizyon ve sosyal medyada yeni rekorlara imza atıldı.

Sosyal platformlarda final karşılaşmaları sırasında 5,2 milyar içerik ve 800 milyon video yorumu oluşturuldu.

Final serisi, ABD'de 2016 yılının Twitter üzerinden en çok mesaj paylaşılan spor olayı oldu. Serideki 7 maç sonunda Twitter'da dakika başına 337 bin mesaj atıldı.

NBA'in hesabı, 76,5 milyon izlenme ile tüm Vine hesapları arasında da bir numaraya yerleşti.

Televizyonda izlenme oranları

ABC kanalı tarihinde en çok izlenen NBA finalleri unvanına erişen seri, maç başına ortalama 20 milyon 215 bin seyirciyle ABD'de 1998'den bu yana en çok izlenme oranına da ulaştı.

Serinin 7. maçını, televizyondan dünya genelinde en yükseği 44 milyon 807 bin izleyici olmak üzere ortalama 31 milyon 18 bin seyirci izledi. Serinin son maçı, NBA tarihinin en çok izlenen üçüncü karşılaşması oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.