SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Akvaryum Adam kendi rekorunu egale etti

Akvaryum Adam kendi rekorunu egale etti

Rekortmen Dalgıç Cem Karabay, "En uzun süre deniz altında yaşama rekoru" kırdı.

Yayın Tarihi: 20/07/16 14:42
okuma süresi: 3 dak.
Akvaryum Adam kendi rekorunu egale etti
A- A A+

Rekortmen Dalgıç Cem Karabay, "En uzun süre deniz altında yaşama rekoru" kırdı.

Kendisine ait olan 72 saatlik rekor denemesine 14 Temmuz saat 02.18'de Yavuz Çıkarma Plajında dalış gerçekleştirerek başladı.

Karabay, oksijen, su ve yemek dahil her türlü ihtiyacını denizin altında karşıladı. Karabay, sualtında kaldığı süreyi, tavla ve futbol oynadı, ağırlık kaldırarak, pedal çevirerek geçirdi.
Cem Karabay, rekor denemesini, Şafak Nöbetinde, saat 01.00'de alkışlar arasında elinde Türkiye ve KKTC bayraklarıyla deniz üzerinde bulunan platforma çıkarak tamamladı.

Rekortmen Dalgıç Cem Karabay, böylelikle "En uzun süre deniz altında yaşama rekoru" kırarak, 4'üncü kez Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Rekortmen Dalgıç Cem Karabay daha sonra basının karşısına geçti.

Karabay, Barış ve Özgürlük Bayramında kırdığı bu rekoru KKTC'ye, Kıbrıs Türk halkı ve gençlerine armağan ettiğini belirterek, bu rekorla KKTC adının dünyanın en fazla takip edilen web sayfası ve kitabına bir kez daha girecek olmasından gurur ve mutluluk duyduğunu söyledi.

Karabay, bu rekor denemesiyle Kuzey Kıbrıs'ın PR olarak uluslar arası alanda yaklaşık 6 milyon Euro'luk tanıtımının yapıldığını belirtti.

Bu denemede başından geçen en ilginç olayın, rekor denemesinin bitimine 6 saat kala dinlenmeye geçtiği sırada, tüpündeki oksijeninin bittiğini fark etmesi olduğunu söyleyen Karabay, olayın fark edilmesinin ardından sorunun giderildiğini anlattı.

Guinnes Dünya Rekorları Türkiye Hakemi Şeyda Subaşı Gemici, Cem Karabay'ı rekorundan dolayı tebrik etti.

Subaşı, Karabay'ın bu alanda yine kendisine ait olan rekoru 142 saat 42 dakika ve 42 saniye ile geçerek 4'üncü kez Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazandığını ifade etti.

Başbakan Hüseyin Özgürgün de Karabay'ı kutladı.

Özgürgün, Barış harekatının 42'nci yıldönümünün coşkuyla kutlandığını anımsatarak 1974, 20 Temmuzunda Türk silahlı kuvvetlerinin Yavuz çıkartma plajından Kıbrıs Türk halkına barış ve özgürlüğü getirdiğini söyledi.

Karabay'ın bu sahilde kırdığı rekorun kutlamalara ayrı bir anlam kattığını belirten Özgürgün, Karabay'ı rekor başarısından dolayı kutladı.

Cem Karabay daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere ambulansla hastaneye sevk edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.