SPOR
okuma süresi: 4 dak.

19 yaş altında Dünya Beach Volley şampiyonası bugün Larnaka'da başlıyor

19 yaş altında Dünya Beach Volley şampiyonası bugün Larnaka'da başlıyor

45 yabancı ülkeden 51 kadın ve 51 erkek takımı olmak üzere toplam 102 grubun katılımıyla 19 yaş altı Dünya Beach Volley şampiyonası bugün Larnaka`da başlıyor. Yarışmalar 31 Temmuz tarihinde sona erecek.

Yayın Tarihi: 27/07/16 08:37
okuma süresi: 4 dak.
19 yaş altında Dünya Beach Volley şampiyonası bugün Larnaka'da başlıyor
A- A A+
45 yabancı ülkeden 51 kadın ve 51 erkek takımı olmak üzere toplam 102 grubun katılımıyla 19 yaş altı Dünya Beach Volley şampiyonası bugün Larnaka`da başlıyor. Yarışmalar 31 Temmuz tarihinde sona erecek.

Kıbrıs Voleybol Federasyonu ve Larnaka Belediyesi tarafından üst üste bu yıl beşinci kez organize edilen şampiyona, Finikudes plajında özel olarak hazırlanan alanda gerçekleşecek.

Organizasyon Komitesi üyesi Yanna Nikolaou KHA`na yaptığı açıklamada, dünya çapındaki bu şampiyonanın gerçekleşmesi yönünde Finikudes bölgesinde yapılan son hazırlıkların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirtti.

`Larnaka 2012 yılında beri her yıl 19 yaş altındaki beach – volley yarışmalarını hazırlayan bir isim olarak tanınıyor. 2014 yılında 21 yaş altı yarışmalara ev sahipliği yaptı. 2015 yılında ise Avrupa Üniversite Oyunları ve Avrupa Beach Volley Şampiyonası olmak üzere iki yarışmayı konuk etti.

2013 yılında ise ekonomik krizden dolayı herhangi bir küresel etkinlik organize edilmedi`.

Nikolaou sözlerine devamla, Larnaka`da organize edilen her türlü dünya şampiyonasının internet ve televizyon kanallarında yayınlaması aracılığıyla, hem Larnaka hem de Kıbrıs`ın adının milyonlarca kişi tarafından duyulmasına katkıda bulunulduğunu belirtti.

Bu tür etkinliklerin turizm için güçlendirici bir ivme niteliğinde olduğunu çünkü her yıl binden fazla sporcu, antrenör ve üyelerinin, ayrıca spor yazarlarının adaya geldiğini belirtti. Bunun yanı sıra binlerce spor taraftarının, şampiyonaya katılan sporcuların aile ve arkadaşlarının Kıbrıs`ı ziyaret ettiğini açıkladı.

`Tüm bu insanların Larnaka`da bulunan otellere geliyor olması kent için önemli bir ekonomik kaynak oluşturmaktadır. Yarışmalardan günler önce buraya gelen ziyaretçiler otel sahipleri ve çeşitli iş yerlerinin nefes almasına katkıda bulunuyorlar`.

Kadın ve erkek ulusal beach volley takımlarının geçen Cumartesinden itibaren

Larnaka`ya gelmeye başladıklarını, toplamda 51 erkek ve 51 kadın takımın beklendiğini açıkladı. Yarışmaların son aşamasına ise 32 kadın, 32 erkek takımın katılacağını belirtti.

30 Temmuz cumartesi knock out oyunları, 31 Temmuz pazar günü ise erkek ve kadın takımların yarı final ve final oyunları gerçekleşecek. Oyunların yer aldığı dört gün içerisinde, özel kumla kaplı 4 sahada toplam 184 oyun yer alacak.

Oyunların yapılması için hazırlanan tesislerde 4 eğitim sahası, idari ofisler, sağlık ve fizik tedavi alanı, sporcuların, antrenörlerin ve resmi kişilerin konuk edildiği alanlar bulunuyor. Sporcular Larnaka`da bulunan altı otelde konuk ediliyorlar. Yarışmalar internette LAOLATV, televizyonda ise CYTAVISION tarafından yayınlanacak.

Yanna Nikolaou, Kıbrıs Voleybol Federasyonu ve Larnaka Belediyesinin çok yoğun çalışmalarının yanı sıra ilk günden itibaren toplu olarak listelere kaydolan 300 kadar gönüllünün yarışmanın organizasyonda önemli bir rol oynadıklarını söyledi.

Nikolaou, yarışmaların sabah saat 9`da başlayıp gece saat 10`da sona ereceğini, yarışmaların ilk günü 27 Temmuz tarihinde elemelerin saat altı civarında tamamlanmasının beklediğini açıkladı.

Yarışmaların son günü, 31 Temmuz tarihinde ise yarışmalar sabah saat 10`dan saat 2`ye kadar, final yarışmalarının ise öğleden sonra saat 6`dan gece saat 10`a kadar olacağını ve bunu ödüllendirme töreninin izleyeceğini açıkladı.

Halkın yarışmaları bedava olarak izleyebileceklerini belirten Nikolaou, 27 ile 31 Temmuz tarihinde Finikudes bölgesinde gerçekleştirilecek yarışmaları izlemeleri için herkesi oraya davet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.