SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Vitor Pereira için kader günü

Vitor Pereira için kader günü

Fenerbahçe Yönetimi'nin bugün bir araya gelerek Pereira konusunda bir değerlendirme yapacağı, yolların ayrılabileceği belirtildi.

Yayın Tarihi: 05/08/16 10:42
okuma süresi: 4 dak.
Vitor Pereira için kader günü
A- A A+
Monaco'ya rövanş maçında 3-1 kaybederek Şampiyonlar Ligi defterini kapatan Fenerbahçe'de, Teknik Direktör Vitor Pereira'ya büyük tepki söz konusu. Sarı-lacivertli taraftarlar sosyal medya üzerinden Portekizli hocayı istifaya davet ederken, yönetimin de ciddi eleştirileri oldu.

Bunların başında ise Pereira'nın 3-5-2 sistemi ile sahaya çıkması geldi. İlk maçı 2-1 kazanan sarı-lacivertli takımın rövanş maçına dörtlü savunma ile başlaması bekleniyordu. Yönetim, skor avantajı sebebiyle savunmanın daha sağlam tutulması gerektiğini düşünüyordu. Ancak bu gerçekleşmedi. Takım kısa sürede kalesinde iki gol gördü. Yöneticilerin dünkü maçla ilgili en önemli taktiksel eleştirisi de buydu.

GÜCÜ DE YOK

Diğer bir konu ise takımın fiziksel performansı. Fiziksel çalışmalar yaptırmayan Pereira, benzer sistemi bu sezon da sürdürüyor. Farklı olarak sadece yarım saat salonda yapılan core çalışmaları eklendi. 3-5-2 sisteminin oynanması için takımın fizik gücünün çok iyi olması gerekiyor. Portekizli hocanın bu çalışmaları ısrarla yaptırmaması da tepkilerin diğer odak noktasıydı. Yöneticiler de maçtan sonra kaçan turun faturasını Pereira'ya kesti. Başkan Aziz Yıldırım bu konuda yorum yapmaktan kaçınırken, yöneticilerin çoğunluğu bu işin artık Pereira ile yürümeyeceğini belirttiği öğrenildi.

Taraftarın hocaya olan olumsuz tavrını gören, takımın fazla bir ilerleme kaydetmediğini düşünen yöneticilerin, Monaco maçı sonrası oluşan olumsuz havanın tüm sezonu etkilemesinden çekindiği, bugüne kadar destek çıkılan Pereira konusunda yeni bir değerlendirme yapılacağı öğrenildi. Bugün bir araya gelecek olan yönetimin Pereira ile yolları ayırma olasılığının yüksek olduğu bildirildi.

Öte yandan, Fenerbahçe taraftarının Monaco maçı sonrası Pereira'nın gitmesi için twitter'da başlattığı kampanya TT oldu.

SİSTEM KURBANI

Son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan başarısızlıklarda Vitor Pereira'nın sistem denemeleri can yaktı. Pereira, geçen sezon 12 yeni futbolcuyla 4-4-2 sistemini deneyerek Shakhtar Donetsk karşısında hüsran yaşamıştı.

Devler Ligi'ne veda edilmesine neden olan değişiklikten sonra bir anda vazgeçilmiş ve tepki gelmişti. Bu sezon da aynı durumu tekrar eden Pereira, 9 yeni futbolcu ve 12 ayrılan futbolcuyla yine sıfırdan bir kadro kurdu.

Bu kadroyla da kısa sürede 3-5-2 deneyen Portekizli çalıştırıcı, Monaco gibi önemli bir rakibe karşı erken havlu attı. Son 2 sezondur yapılan 45 milyon euroluk transfer harcamasının karşılığında Şampiyonlar Ligi geliri ve başarısı uzak kaldı.

TRANSFER ZAMANI

Yönetim, 10 numara transferini gündemin ilk sırasına koydu. Monaco maçında da ortaya çıkan yaratıcı oyuncu eksikliği sebebiyle sarı-lacivertliler bu bölgeye acil takviye yapılmasına karar verdi. Kiralama formülü ile Belhanda'nın transfer edilmesi bekleniyor. Hakim Ziyech için de girişimler sürse de bu transferde en büyük engelin UEFA ile yapılan mali anlaşma olduğu bildirildi.

Fenerbahçe, Vitor Pereira yönetiminde 16 Avrupa maçına çıktı. Sarı-lacivertliler, 4 yenilgi alırken, 5 beraberlik elde etti. Sarı-lacivertliler 7 karşılaşmadan da galibiyetle ayrıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.