SPOR
okuma süresi: 5 dak.

Fenerbahçe - Kayserispor karşılaşması berabere bitti, skor; 3-3

Fenerbahçe - Kayserispor karşılaşması berabere bitti, skor; 3-3

Fenerbahçe, Süper Lig'in ikinci haftasında evinde ağırladığı Kayserispor'u ağırladı. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşma 3-3 sona erdi.

Yayın Tarihi: 29/08/16 09:05
okuma süresi: 5 dak.
Fenerbahçe - Kayserispor karşılaşması berabere bitti, skor; 3-3
A- A A+
Sezona Medipol Başakşehir mağlubiyetiyle başlayan Fenerbahçe, ligin ikinci maçında seyircisi karşısına çıktı.

Sarı-lacivertli taraftarların ilgi göstermediği maçı yaklaşık 10 bin kişi izledi. 3-3'lük 90 dakikanın ardından Fenerbahçe, 10 yıl sonra ilk kez Süper Lig'de ilk 2 haftayı galibiyetsiz kapattı.

Grasshoppers maçından farklı üç farklı isimle ilk 11'ini oluşturan Dick Advocaat, Mehmet Topal, Robin van Persie ve Salih Uçan'ın yerine, Neustaedter, Emenike ile Volkan Şen ile sahaya çıktı.

Kadıköy'deki karşılaşmaya Fenerbahçe baskılı başladı. Volkan, Alper ve Stoch ile defansın arkasına sarkmaya çalışan sarı-lacivertliler, kalabalık Kayserispor dizilişini geçemedi.

Pozisyon bakımından kısır geçen maçta gol duran toptan geldi. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Deniz Türüç geçti. Deniz'in, ön direğe gönderdiği ortasına Welliton kafa vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu.

27'de öne geçen Kayserispor 3 dakika sonra kalesinde golü gördü. Ceza yayının hemen gerisinden serbest vuruş için topun başına geçen Simon Kjaer, sağ ayağıyla çok iyi bir vuruş yaptı ve takımının beraberlik golüne imzayı attı.

Dakikalar 38'i gösterirken maçın hakemi Serkan Çınar kırmızı kartına başvurdu. Hızlı gelişen Kayserispor atağında topla buluşan Welliton son rakibi Kjaer'den sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve Kjaer doğrudan kırmızı kart ile oyun dışı kaldı.

Evinde 10 kişi kalan Fenerbahçe, geri yaslanmadı ve üstünlük golünü devrenin son anlarında buldu. Sol kanattan serbest vuruş için topun başına geçen Volkan Şen, ortasını ön direğe gönderdi. Savunmanın markajından kurtulan Ozan Tufan kafa vuruşunu yaparak 44'te tabelayı değiştirdi.

Gol düellosuna dönen karşılaşmada Kayserispor sadece bir dakika sonra eşitliği yakaladı. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta altıpasın önüne gönderilen ortaya iyi yükselen Welliton kafa vuruşunu yaparak kendisinin ve takımının 2. golünü attı.

İlk 45 dakikada son düdük gelirken 4 duran toptan bulunan gol ve bir de Simon Kjaer'e gösterilen kırmızı kart vardı: 2-2.

Eksik oynamanın dezavantajlarını yaşayan Fenerbahçe, ikinci yarıda topu orta sahadan üçüncü bölgeye taşımakta zorlandı. Etkisiz bir gece geçiren Emenike 67. dakikada yerini Fernandao'ya bıraktı.

Kayserispor Welliton ve Nakoulma ile ani ataklarda gol ararken Fenerbahçe'de Dick Advocaat 76. Dakikada çift forvete döndü ve Volkan Şen'in yerine van Persie'yi oyuna sürdü.

Bek oyuncularından yeterli desteği alamayan Fenerbahçe üstünlük sayısı için pozisyon üretmekte zorlandı.

Rakibine geçit vermeyen Kayserispor, 90'da öne geçmeyi bildi. Hızlı gelişen atakta Nakoulma'nın pasıyla ceza sahası içinde buluşan Ufuk Budak topu ağlarla buluşturdu.

Duraklama dakikalarında Fenerbahçe son kozunu oynadı ve 90+3'te Alper Potuk skoru 3-3'e getirdi. Son düdükle birlikte taraflar sezonun ilk puanını hanesine yazdırdı.

Milli maç arasından sonra Fenerbahçe 3. Haftada Bursaspor'u konuk ederken, Kayserispor İstanbul'da Galatasaray'ın karşısına çıkacak.

Yayıncı kuruluşa konuşan Advocaat "Bizim için zor bir maçtı. 10 kişiyle oynamamıza rağmen 11 kişiye karşı çok iyi mücadele ettik. Ama kalemizde çok basit goller gördük. Oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. İkinci yarıda skoru değiştirmek için çok çabaladılar. 10 günde 4 maç yaptık. Oyuncularımızı görme şansımız oldu. Takım hakkında genel olarak olumlu bir görüşe sahibim. Fakat dengeli bir kadromuz olduğunu düşünmüyorum. 4-5 tane aynı tipte orta saha oyuncumuz var. Topla ne yaptığını bilen, yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

Dun toplardan yedikleri gollere de değinen Hollandalı teknik adam "Duran toplarda adam adama savunma yapıyoruz. Yediğimiz gollerde muhtemelen 1-2 oyuncumuz uyuyordu" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.