SPOR
okuma süresi: 8 dak.

Vehbi: "Eko'nun GAÜ-Çetinkaya'ya dönmemesi için bir KKTC kulübü para teklifinde bulunmuş"

Vehbi: "Eko'nun GAÜ-Çetinkaya'ya dönmemesi için bir KKTC kulübü para teklifinde bulunmuş"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi, son günlerde spor gündemini meşgul eden Eko Barine ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 08/09/16 14:51
okuma süresi: 8 dak.
Vehbi: "Eko'nun GAÜ-Çetinkaya'ya dönmemesi için bir KKTC kulübü para teklifinde bulunmuş"
A- A A+
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Doç. Dr. Asım Vehbi, son günlerde spor gündemini meşgul eden Eko Barine ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Vehbi açıklamasında, GAÜ Çetinkaya oyuncularından Eko Barine olayının hiç beklenmedik bir şekilde gerçekleştiğini ve ciddi krize neden olduğunu belirterek, şu açıklamalarda bulundu;

"Geçtiğimiz Cumartesi günü futbolcumuz Kıbrıs'daydı ancak Pazar günü ortada olmadığını farkettik. Birlikte kaldığı arkadaşlarına sorduğumuzda Mağusa'ya gideceğini söylediğini öğrendik. Biz daha sonra sosyal medyadan Türkiye'den İsa Özüdüs isimli bir menajerle resmini gördük. Böylece futbolcumuzun aslında birileri tarafından kandırılarak bir yerlere götürüldüğünü anladık. Muhaceret ile yaptığımız kontrolde de Cumartesi akşamı yurtdışına çıktığını öğrendik. Bu menajerler ile temasa geçmeye çalıştık ve bizim için çok büyük bir şok oldu. Bizimle 3 yıllık bir sözleşmesi var ve 18-19 yaşlarında bir çocuk. Futbol olarak üst düzey bir futbolcu, çok efendi ve centilmen bir sporcu. Biz Eko'dan böyle birşey beklemiyorduk. Bu menajerin kendisini profesyonel yapmak üzere Türkiye'ye çağırdığını öğrendik. Eko aslında 2 Eylül'de Türkiye'ye götürüldü. Türkiye'de 31 Ağustos'da profesyonel transfer tamamlandı. Dolayısı ile çocuk tamamen bu noktada kandırılmış oldu. Bunu anlayınca bize geri dönmek istediğini söyledi. Bu menajer ile temasa geçtik. Bana "Futbolcuyu sakinleştirin, uçağa götürüyorum." dedi. Ertesi gün çocuk gelmedi. Tekrar baktığımız zaman bu sefer Eko'yu Turgutluspor'a pazarlamaya çalıştığını öğrendik. Ben buradan gerçekten Turgutlu Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcısı ki Turgutluspor Klübü Başkanı'na teşekkür etmek istiyorum. Onlar artık benim için dostlar. Ankara'dan üst düzey dostlarımız devreye girdi. Onlara konuyu anlattı ve Turgutluspor bu transferi yapmayacağını söyledi. Tüm Turgutluspor camiasına teşekkür ediyorum. Kıbrıs'da GAÜ-Çetinkaya TSK olarak artık onların kardeş takımıyız. Bir dostluk gösterdiler biz de bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Zaten futbolcumuz da profesyonel olmayan bir anlaşma yapmak istemiyordu."

GAÜ Çetinkaya Başkanı Vehbi, olayın başlangıcının 2 hafta önce GAÜ Çetinkaya'nın Kartepe kampında iken gerçekleştiğini belirterek, bazı anti profesyonel menejerlerin, Kartepe gibi takımların kamp yaptığı yerlere sızarak, orada iyi gördükleri futbolcuların aklını çelip Türkiye'ye kaçırmaya çalıştıklarını söyledi. Vehbi açıklamasının devamında ise şunları ifade etti;

VEHBİ: "BU DURUM, UZUN YILLARDIR FUTBOL CAMİASINDA BİR YARADIR"

"Bu durum uzun yıllardır futbol camiasında bir yaradır. TC ile KKTC arasında bir sorun aslında. Şu anda bu yasal olarak olabiliyor. Herhangi bir futbolcu buradan Türkiye'ye gidip elini kolunu sallayarak sanki sokaktan gelmiş gibi bir takımın futbolcusu değilmiş gibi orada yeni lisans çıkarabiliyor. Halbuki bu böyle olmamalı. TC, KKTC'yi tanıyan bir ülke. UEFA ve FIFA tanımıyor olsa bile TC tanıyor ve bu açığın, bu rezaletin düzeltilmesi lazım. KKTC'de lisansı olan futbolcuların kulübünün bilgisi olmadan Türkiye'de lisans çıkaramaması lazım. Bu son 2 gün içerisinde Ankara'daki dostlarımız ile üst düzey temaslarda bulunduk. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanımız ile görüştük. O da bana aslında Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri aslında bu akşam adaya geleceğini, 2-3 konunun gündemde olduğunu bu konulardan birinin bu olduğunu söyledi. Daha sonra da Sn. Sertoğlu Türkiye Futbol Federasyonunu ziyaret edecekmiş. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı'na bu konuda her türlü desteği vereceğiz. Bunun önünü alacak şekilde bir yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. KKTC gençliği zaten ambargolar altında eziliyor. Bunlar bizi daha da zora sokar. Dolayısı ile bizim anavatan yetkililerinden beklentimiz süratle bunun önünün kesilmesi ve kulüplerin rızası olmadan futbolcularımızın Türkiye'de futbol oynamalarının önüne geçmek. Bu KKTC sporu açısından çok önemlidir. Ben umarım ki bir daha böyle bir kriz yaşanmayacak.

VEHBİ: "EKO'NUN GAÜ-ÇETİNKAYA'YA DÖNMEMESİ İÇİN BİR KKTC KULÜBÜ PARA TEKLİFİNDE BULUNMUŞ"

Eko'nun aslında esas menajeri Almanya'da yaşayan Nijeryalı bir futbol menajeri. Biz onunla da temasa geçtik ve zaten onun rızası olmadan Eko bir yere gidemeyecekti. O da onun onayı olmadığını Eko'nun GAÜ Çetinkaya'da bu yıl da futbol hayatını sürdürmesini ve geleceği parlak bir futbolcu olduğunu belki önümüzdeki yıl profesyonel ortama gönderileceğini söyledi ve Eko ile temasları da oldu. Ancak bu sırada bana çok ilginç de bir şey söyledi, bunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Bana dedi ki, "Eko'nun ayrılacağını duyan rakibiniz bir kulüp, bize Eko GAÜ Çetinkaya'ya dönmesin diye para teklif etti." Bu tür ayak oyunları, etrafımızda oynanıyor demek ki. Biz geçen yıl çok safça ve dürüstçe hareket ettik. Bu yıl yine dürüstçe hareket edeceğiz ama etrafımızda arkadan vurma şeklinde yapılan bu oyunlara da en güçlü şekilde cevap vereceğiz. Şampiyon olmamızı bu tür oyunlarla kimse engelleyemez. Sahada engellenebilir, spordur bu. Ancak bu tarz şeyler kimseye bir kazanç getirmeyeceği gibi KKTC futboluna çok şey kaybettirir.

GAÜ Çetinkaya Başkanı Vehbi son olarak önümüzdeki sezonla ilgili yaptığı açıklamaların idaalı sözler olrak yarumlanmasının doğru olmadığını, sporda hiçbirşeyin garantisinin olmadığını ifade eden Vehbi açıklamasının devamında şunları söyledi;

"Ben hep şunu söyledim; geçtiğimiz yıl dağılmış bir camia vardı, geç gelmiş bir yönetim ve hazır olmayan bir takım vardı. Dolayısı ile sportif başarı hedeflemek doğru olmazdı. Biz camianın toparlanmasını, tesisler sorunumuzun ortadan kaldırılmasını sağlayacağımızı söyledik ve bunun zaten zaman içerisinde sportif başarıyı getireceğini söyledik. Ancak şartlar bizi geçen yıl da şampiyonluğa oynar hale getirdi. Devre arasında yapmış olduğumuz bazı hamlelerle de son maça kadar da şampiyonluk hedefimizi koruduk. Ben şunu hep söyledim; GAÜ Çetinkaya adanın ilk futbol klübü, KOP'un kurucu üyelerinden birisi, bir efsane. Şampiyonluktan başka hedefi olmaz. Biz hep onu söyledik. GAÜ Çetinkaya'da şampiyonluk olmamak başarısızlık anlamına gelir. Geçen yıl bir istisnaydı, geçen yıl 5.lik de bir başarı idi 8.lik de bir başarı olurdu. Çünkü darmadağın bir ortamdan o konuma geldik. Ama bu yıl şampiyonluk hedefi var; bu açık. Futbolcularımız üstlerine düşeni yaparsa biz zaten yönetim olarak yapıyoruz ve taahhütlerimiz ile verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Ben inanıyorum ki; GAÜ Çetinkaya son maça kadar şampiyonluğun önemli adaylarından birisi olacaktır. Ancak illa şampiyon olacağız tarzı konuşmalar biraz fazla iddialı olur."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.