SPOR
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi Adana ASKİ'yi 70-58 yenerek turnuvada finale yükseldi

 Girne Üniversitesi Adana ASKİ'yi 70-58 yenerek turnuvada finale yükseldi

Adana Büyükşehir turnuvasında mücadele eden Girne Üniversitesi çıktığı beşinci maçında Adana ASKİ'yi 70-58 yenerek turnuvada finale yükselen ilk takım oldu.

Yayın Tarihi: 24/09/16 17:14
okuma süresi: 4 dak.
 Girne Üniversitesi Adana ASKİ'yi 70-58 yenerek turnuvada finale yükseldi
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Spor Salonu'daki karşılaşmaya hızlı başlayan Adana ASKİ, ilk 5 dakikayı 13-5, periyodu da 23-20 önde tamamladı. İki takımın da skor üretmekte zorlandığı ikinci çeyrekte Adana temsilcisi, soyunma odasına 36-34 üstün gitti. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda rakibine oranla daha iyi görüntü çizen Girne Üniversitesi, Simay, Deniz, Özge, Knezeviç ve Betül'ün etkili oyunu ile son çeyreğe 3 sayı (51-48) farkla önde girmeyi başardı. Son çeyrekte aradaki sayı farkını açan Girne Üniversitesi, Adana ASKİ'yi 12 sayı farkla 70-58 mağlup etti. Girne Üniversitesi, Adana Aski önünde turnuvadaki dördüncü galibiyetini almış oldu.

Adrijana Knezeviç'ten Double- Double...

Girne Üniversitesi'nin Bosnalı oyuncusu Adrijana Gajic ile Lucie Melek Bouthors sakat olması nedeniyle bu maçta oynayamadı ancak Sırp oyuncu Adrijana Knezeviç 10 sayı, 12 ribaunt ile maçı "double-double" ile tamamladı.

Girne Üniversitesi'nden Adrijana Knezeviç 10 sayı, 12 ribaunt, 4 asist, Simay Karaman 10 sayı, 3 ribaunt, 2 asist, Deniz Aygül 14 sayı, 6 ribaunt, 1 asist, Özge Yavaş 16 sayı, 3 ribaunt, 9 asist, Betül Erkoyuncu 16 sayı, 4 asist ile öne çıkan isimler oldular.

Adana ASKİ'de, Asena Yalçın 19 sayı, 7 ribaunt, 3 asist, Edita Sıjanova 14 sayı, 7, ribaount, 1 asist, Öykü Taşkın 9 sayı, 2 ribaunt, 2 asist, Ezni Manlacı 5 sayı, 9 raibaunt, 1 asist, Kübra Erat 6 sayı, 7 ribaunt, 5 asist ile oynadı.

İlker Gözeneli: " Çalışmalarımızın Başarısını Turnuvada Finale Kalarak Görüyoruz"

Adana Turnuvasında çıktıkları beşinci maçı değerlendiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı antrenörü İlker Gözeneli, " Çıktığımız maçlarda bir tane yenilgimiz var, beşinci maçımızda da galip geldik. Bu hazırlık maçlarında gösterdiğimiz performans bizim lig süresince de nasıl bir oyun ortaya koyacağımızın göstergesi. Oyuncularımız zorlu mücadeleler verdi. Pazar günü final maçında bir kez daha Mersin B.Ş.B ile karşılaşacağız. Mutluluk ile birlikte heyecanımızda arttı tabii. Takım oyuncularımızın başarısı ile elde ettiğimiz bu galibiyetler play off hedefinde başarı yakalamayı daha da güçlendirdi. Lig'in zorlu takımlarından olacağımızı bir kez daha teyit etmiş olduk" dedi.

Hülya Özkan: "Enerjimiz Düşmeden Mücadeleye Devam Edeceğiz"

Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı menajeri Hülya Özkan'da " hazırlık maçları da olsa dört galibiyet elde etmenin mutluluk verici ve motivasyon artırıcı olduğunu söyledi. Hülya Özkan, "Tabii ki sahaya çıkan her antenör ve oyuncu kazanmak ister biz de gülen taraf olduk.

Beş gün ard arda maç yapmak bir noktada yorucu olsa da, enerjimizin düşmemesine ve sakatlıklara yol açabilecek durumlar olmamasına dikkat edeceğiz. Final maçımız kaldı hayırlı diyelim" dedi.

Final Maçı Pazar Günü Oynanacak...

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvanın final maçı 25 Eylül 2016 Pazar günü saat 14:00'de Girne Üniversitesi ile Mersin B.Ş.B arasında oynanacak. Maçı kazanan takım turnuvanın şampiyonu olacak.

Beş Maçta Dört Galibiyet...

Turnava süresince beş maça çıkan Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı sergilediği başarılı oyun ile dört galibiyet elde etti. Girne Üniversitesi daha önce oynadığı maçlarda; MBK Doğuş Hastanesi'ni 72-71, Adana Tosyalı Toyo Osmaniye Spor'u 69-59, Abdullah Gül Üniversitesi'ni 77- 57 mağlup ederken, Mersin B.Ş.B ile çıktığı maçta 79-72 mağlup oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.