SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Girne Üniversitesi ikinci oldu. Mersin B.Ş.B: 82- Girne Üniversitesi: 80

Girne Üniversitesi ikinci oldu. Mersin B.Ş.B: 82- Girne Üniversitesi: 80

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı lig öncesi Adana Büyükşehir Turnuvası'nda çıktığı final maçında Mersin B.Ş.B takımına uzatmalarda 82-80 yenilerek ikinci oldu.

Yayın Tarihi: 25/09/16 16:59
okuma süresi: 3 dak.
Girne Üniversitesi ikinci oldu. Mersin B.Ş.B: 82- Girne Üniversitesi: 80
A- A A+

Girne Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adnan Menderes Spor Salonu'da ki final büyük bir mücadeleye sahne oldu. İki takımında etkili başladığı maçta ilk periyotu Mersin 21-19 önde bitirdi. İkinci periyotta ise Girne Üniversitesi rakibine üstünlüğünü kabul ettirerek ilk yarıyı 43-41 üstünlükle kapattı. Karşılaşmanın ikinci yarısına Mersin etkili başladı ve üçüncü periyodu rakibine oranla daha iyi oynayarak bu bölümü 61-55 önde geçti. Maçın son bölümü ise büyük çekişmeye sahne oldu. Girne Üniversitesi oyunun son anlarında rakibini yakaladı. Maçın normal süresi 75-75 berabere tamamlandı. Uzatmada da çekişme son ana kadar devam etti. Oyunun bitmesine 33 saniye kala skor 80-80 berabere iken Girne Üniversitesi'nden Simay'ın kaçırdığı basket sonrasında Mersin basketi buldu ve maç 82-80 tamamlandı. Böylece Mersin Büyükşehir Belediyesi turnuvanın şampiyonu olurken, Girne Üniversitesi ise ikinci oldu.

Girne Üniversitesi'nde, Simay Karaman 16 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, Deniz Aygül 18 sayı, 8 ribaunt, 4 asist, Adrijana Knezeviç 12 sayı, 9 ribaunt, 3 asist, Betül Erkoyuncu 16 sayı, 3 ribaunt, 1 asist, Didem Çelebi 5 sayı, 2 ribaunt, 3 asist ile başarılı bir oyun sergiledi.

Mersin B.Ş.B'de, Gintare Petroynte 27 sayı, 14 ribaunt, 1 asist, Nilay Kartaltepe 10 sayı, 3 ribaunt, 10 asist, Gökçe Doğan 8 sayı, 5 ribaunt, 2 asist, Fahriye Bayraktar, 9 sayı, 7 ribaunt ile oynadı.

İlker Gözeneli: "Takım Oyuncularıma Sergiledikleri Başarılı Performansdan Dolayı Teşekkürediyorum"

Turnuvayı ve aldıkları ikinciliği değerlendiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı antrenörü İlker Gözeneli, "Heyecanlı ve çekişmeli maçlara sahne olan tunuvada çıktığımız altı maçta dört galibiyet alarak ikinci geldik. Oyuncularımız her maçta son ana kadar mücadele ettiler. Güzel basketbol izlettirdiğimizi düşünüyorum. Bütün oyuncularımızı tebrik ediyor ve kendilerine bu basketbol şöleninde bizlere göz dolduran bir performans sergiledikleri için teşekkürediyorum. Takımımzın ne kadar hızlı basketbol oynadığını da gördük. Ayrıca, bu hazırlık maçlarında ligteki rakiplerimizi izleme fırsatı bulduk, oyunumuzu daha da geliştirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Bir Sonraki Turnuva Dr. Suat Günsel Kupası...
Adana sahnesini bitiren Girne Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında lig mücadelesi öncesinde ciddi bir sınav niteliğinde değerlendirilen Dr. Suat Günsel Kupa'sında mücadele edecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.